Welkom bij een transformerende reis met je trouwe viervoeter via onze praktische hondentrainingsgids! Of je nu begint met een energieke puppy of de vaardigheden van je doorgewinterde harige vriend fine-tunt, onze deskundige tips zijn geschikt voor alle niveaus. Van het beheersen van de basisprincipes tot geavanceerde trucjes, hebben we beproefde technieken verzameld om je band met je loyale metgezel te versterken. Verken het vervullende pad van hondeneducatie, want een goed getrainde hond is een bron van blijvende vreugde.

Klaar om je band te verdiepen? Duik in de wereld van effectieve hondentrainingstechnieken en zie je pup opbloeien. Laat het avontuur beginnen – pootjes, spelen en leren, en bekijk de video hieronder, lees het volledige artikel of leer andere hondentrainingstechnieken!


Ben jij een hondenbezitter en vind je het badderen van je hond een hele uitdaging? Geen zorgen, je bent niet de enige! Het kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je hond er niet van houdt om in bad te gaan. Gelukkig heb ik als hondentrainingscoach twee handige tips die het badderen van je hond een stuk makkelijker maken. Lees snel verder voor meer informatie!

Tip 1: Begin met een positieve associatie

De eerste en belangrijkste tip voor een succesvolle baddersessie met je hond is het creëren van een positieve associatie met badtijd. Dit betekent dat je je hond laat wennen aan het idee van badderen en ervoor zorgt dat hij het als iets leuks en ontspannends gaat zien. Dit kun je doen door regelmatig met je hond te spelen in de badkamer en hem af en toe te belonen met iets lekkers tijdens deze speelsessies. Zo zal je hond de badkamer gaan associëren met een fijne tijd en is de kans groter dat hij het badderen als iets positiefs gaat ervaren.

Tip 2: Maak gebruik van een anti-slip mat

Een veelvoorkomend probleem bij het badderen van honden is dat ze geen grip hebben op de gladde bodem van de badkuip of douche. Dit kan zorgen voor onrust bij je hond en kan het badderen onveilig maken. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor, namelijk het gebruik van een anti-slip mat. Leg deze mat in de badkuip of douche en je hond zal meer grip hebben en zich veiliger voelen tijdens het badderen. Dit zal het proces voor zowel jou als je hond een stuk prettiger maken.

Met deze twee handige tips wordt het badderen van je hond een stuk makkelijker en fijner. Het belangrijkste is om geduld te hebben en je hond rustig te benaderen tijdens het badderen. Door een positieve associatie te creëren en gebruik te maken van een anti-slip mat, zal het badderen uiteindelijk een ontspannen en plezierige activiteit worden voor jou en je hond. Veel badderplezier!

Leer alles over elk hondenras:

Appenzeller Sennenhond Australian Cattle Dog Australian Kelpie Australian Shepherd Barsoi
Basset Hound Bayerische Bergschaapshond Basenji Beagle Beauceron
Belgische Herdershond Berner Sennenhond Border Collie Bordeauxdog Borderterriër
Briard Bull Terrier Bracco Italiano Bichon Frise Bloedhond
Bedlington Terriër Cairn Terriër Cavalier King Charles Spaniel Chihuahua Cane Corso
Chow Chow Chinese Naakthond Dobermann Dalmatiër Duitse Herder
Engelse Bulldog Duitse Staande Hond Korthaar Flatcoated Retriever Engels Springerspaniël Franse Bulldog
Gordon Setter Havanezer Hovawart Keeshond Ierse Wolfshond
Ierse Setter Komondor Newfoundlander Nova Scotia Duck Tolling Retriever Poedel
Engelse Oude Schapendoes Puli Rottweiler Saluki Sint-Bernard
Siberische Husky Samojeed Shiba Shar Pei Stabijhoun
Skye Terriër Duitse Teckel Vlinderhondje Weimaraner Yorkshire Terriër
Zwitserse Witte Herder Staffordshire Bull Terrier Welsh Corgi Pembroke Vizsla Schotse Herdershond
Rhodesische Ridgeback Pekingees Nederlandse Kooikerhondje Mopshond Mastiff
Mexicaanse Naakthond Leonberger Italiaanse Windhond Jack Russell Terriër Hollandse Herder
Greyhound Foxterriër Fins Lappenhond Engelse Cocker Spaniel Duitse Dog