Olde Engelse Schapendoes zijn een onweerstaanbaar en liefdevol ras van honden. Maar hoe zit het met hun omvang, leeftijd en gewicht? Kijk hieromtrent naar het volgende:

– De gemiddelde gewicht: 375 tot 55kg
– De gemiddelde hoogte aan de schoft: 58 tot 71cm
– De gemiddelde levensduur: 11 tot 12 jaar

Hoewel Olde Engelse Schapendoes een zeer vriendelijk ras zijn, hebben ze net als alle honden verzorging, oefening en opleiding nodig. Wil je een happy, gezond en volledig belichaamde Oude Engelse Schapendoes? Neem dan de tijd om je hond te laten groeien, voeden en trainen. Laat jouw Oude Engelse Schapendoes je liefde en aandacht schenken die hij verdient!

Oud Engelse Schapendoes Uiterlijk

De Old English Sheepdog is een ongelooflijk aantrekkelijke hond die beschikt over een lange, pluizige, zware, dubbel gecoate jas, een grote, bolronde, pasgeboren kop met zeer zachte ogen en een rustig temperament. Hun staart is heel kenmerkend en wordt in de loop van de tijd bedekt met een dichte, gauzy wol. Behalve het uiterlijk, heeft de Old English Sheepdog ook verschillende andere unieke eigenschappen. Ze zijn intelligent, waaks, zorgzaam, trouw en geduldig. Ze zijn actief, sociale honden die over het algemeen een sterk bondgenootschap met hun familie vormen. Wanneer deze honden goed worden opgevoed, kunnen ze heel slim zijn en zeer betrokken met hun eigenaren. Ze kunnen met evenveel gemak hun plichten vervullen als in gezelschap worden gehouden. De Old English Sheepdog is echter ook zeer gevoelig, waardoor het voor hun eigenaren soms inspanning vergt om vertrouwen te gebouwen en hen te verzorgen.

Oude Engelse Schapendoes Jas

De Oude Engelse Schapendoes Jas is een robuuste, atletische en energieke hond die veel beweging en training nodig heeft. Het is een diervriendelijke hond die ook gezellig en lief is met andere huisdieren, kinderen en andere mensen. Ze zijn ideaal als gezinshond en dankzij hun alertheid en scherpe waarneming zijn ze uitstekende waakhonden. Omdat de vacht van de Old English Sheepdog vrij dik is en erg puur, kan het wekelijks verzorgd en geborsteld worden om klitten en knopen te voorkomen. De training voor deze hond is het beste om te starten met diens puppymaanden om een ​​geschikte huishoudelijke disciplinair te ontwikkelen. Ze zijn intelligent en pikken kunstjes, gehoorzaamheid en andere commando’s snel op. Als u een vriendelijke, actieve en energieke hond zoekt die goed past bij uw gezin en het tempo van uw leven, dan is de Oude Engelse Schapendoes Jas de perfecte hond.

Oude Engelse Schapendoes Temperament

Oude Engelse schapen terriers staan ​​bekend om hun betrouwbare, gehoorzame en intelligente karakter. Ze hebben een grote liefde voor plezier en spel en zijn erg actief. Hoewel hun energieniveaus hoog zijn, vereisen ze niet veel oefening. Oude Engelse schapendoes zien graag mens en is heel sociaal. Ze leren snel van gehoorzaamheidstraining. De behendigheid drukte hun energieke persoonlijkheid af, is een geweldige manier om dingen te laten verlopen. Als ze meer aandacht krijgen, kunnen ze wat gezelschapsangst vertonen. Omdat het mensen-gerichte honden zijn, hebben ze dagelijks contact en intieme aandacht nodig.

Hondenopleiding voor Old English Sheepdog

Olde Engelse Schapendoes hondenopleiding is een effectieve manier om de best mogelijke start te geven aan uw huisdier. Het starten van een hondenopleiding op jonge leeftijd helpt uw hond beter te reageren op gehoorzame opdrachten. Opleiding bestaat uit basiscommando’s zoals zitten, af ​​en blijf, evenals geavanceerde opdrachten zoals loop naast de baas. Als uw hond goed is opgeleid, zal hij minder last hebben van sterilisatie en kan hij soepeler jaren doorbrengen in uw huis. Ook is training belangrijk om gedragsproblemen te voorkomen die verder kunnen escaleren. Als u zich zorgen maakt over het trainen of voorbereiden van een Olde Engelse Schapendoes, zoek dan een professionele trainer die voldoende ervaring heeft met dit ras.

Oude Engelse Schapendoes Verzorging

Oude Engelse Schapendoes verzorging begint met een goed dieet. Alle honden hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, maar de Oude Engelse Schapendoes heeft een speciale voeding nodig om gezond te blijven. De keuze van voedingsmiddelen voor uw Oude Engelse Schapendoes vereist de voedingsbehoeften van de hond bij te houden. Met het juiste dieet en verzorging, kan de Oude Engelse Schapendoes een lange, gezonde en actieve levensduur hebben. Verder is het belangrijk dat de Old English Sheepdog regelmatig wordt geborsteld om de vacht glad en glanzend te houden. Verder wordt aangeraden om de tanden en oren van de Oude Engelse Schapendoes regelmatig te reinigen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Al deze verzorgingsaspecten zouden echter regelmatig moeten worden onderhouden om de gezondheid van uw Old English Sheepdog voor altijd te garanderen.

Oude Engelse Schapen Dog Ras Geschiedenis

De Oude Engelse Schapendoes is een bekend ras dat afkomstig is uit Groot-Brittannië en dateert uit de achttiende en negentiende eeuw. Deze herder was vanwege hun kracht en vermogen om kuddes schapen te begeleiden een populaire keuze van veehouders. Ze zijn intelligent, goed gehoorzaam en vriendelijk en hebben hun populariteit voortgezet tot op de dag van vandaag. De Oude Engelse Schapendoes heeft een karakteristieke uitstraling met zijn grote, slanke bouw, lange, hangende oren en lange, lokkenvormige vacht. Dit komt tegemoet aan hun oude velborstelachtige voorkomen. Deze geweldige metgezel geeft je een unieke kans om één van de oudste, meest verfijnde schapenrassen van Groot-Brittannië te bezitten.

Oude Engels Schapendoezen Gezondheid

Oude Engelse Schapendoezen Gezondheid is over het algemeen goed. Hoewel de meeste zijn vrij laag onderhoud en hardnekkig, hebben ze een tendens de fauna zoek en vacht aandoeningen. Om de gezondheid van uw pup te behouden, ervoor dat ze voldoende lichaamsbeweging hebben, een dieet van goede kwaliteit voedsel eet en regelmatig worden gecheckt door de dierenarts. Bovendien moet uw hond jaarlijkse vaccins tegen infectieziekte te krijgen. Vlooien, teken en wormen moeten ook regelmatig worden gecontroleerd en bestreden als nodig is.

Olde Engelse Schapenherdershond Ras Samenvatting

Weet u wie de Old English Sheepdog is geschikt voor?

De Old English Sheepdog is een vriendelijke, knuffelige, gedragsmatige hond met een prachtig uiterlijk. Hij is een populaire familiehond en ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een intelligente, gehoorzame, aanhankelijke hond. Of je nu gaat voor jouw eerste hond of al ervaren bent, de Old English Sheepdog is een geweldige levensgenoot.

De Old English Sheepdog is een robuuste hond met veel energie die veel beweging nodig heeft. Hij is intelligent en luistert goed, mits hij de juiste opleiding en socialisatie krijgt. Ook is hij erg tolerant en sociale bij andere honden.

Hij is een loyale en trouwe metgezel die uw gezin van nieuwe energie zal voorzien. De Old English Sheepdog is ook heeft ook een geweldige werkhouding en kan worden getraind voor apporteerspelen, agility en ander zaken.

In het algemeen is de Old English Sheepdog een fantastische hond voor mensen die op zoek naar liefdevolle billenknijper. Hij gaat goed samen met kinderen en andere huishoudelijke dieren. Door zijn geduld en intelligentie is hij ook ideaal voor families met kinderen.

Met een geduldige en consistente benadering, de juiste opleiding, en veel liefde, zou de Old English Sheepdog een perfecte huisdiervriend kunnen zijn voor jouw gezin.