Duits Staande Korthaar brengt een typische staande hondenras met zich mee uit Oostenrijk, dat ook bekend staat als de Oostenrijks Staande Korthaar.Het is een intelligent en alert ras met een korte, gladde jas en is een geweldige gezinshond.

Hier is een globale overzicht van de fysieke eigenschappen en levensstijl van de Duitse Staande Korthaar:
• Gewicht: Gemiddeld 30 – 45 kg
• Hoogte aan de schoft: Gemiddeld 56 – 64 cm
• Gemiddeld levensverwachting: 10 – 12 jaar

Als je op zoek bent naar een gezinshond, is de Duitse Staande Korthaar waard om te overwegen. Deze intelligente en actieve hond is een geweldige metgezel voor mensen van alle leeftijden. Maar wat maakt de Duitse Staande Korthaar zo uniek? Leer meer over deze bijzondere hond door verder te lezen.

Duits Staande-Korthaar Uiterlijk

De Duitse staande Korthaar is een klein tot middelgrote hond met een sterk, gespierd lichaam. De staart is hangend of gecoupeerd. De benen zijn recht, sterk en licht schuin geplaatst, waardoor de rug licht gebogen lijkt. De kop is bol, lang en breed, met een volwassen hond meestal een kleinere kop. De oren zijn laag geplaatst, klein en puntig. De neus is diepgekleurd en de ogen zijn klein, bruin of grijs van kleur. De gekrulde vacht is kort, stevig en glanzend, hoogwaardige en zachte dekking. Het wordt doorgaans geassocieerd met de felle kleuren geel, zwart en rood.

Duitse staande korthaarhond jas

De Duitse Staande Korthaar is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een actieve, trouwe metgezel. Deze intelligente, gevoelige honden hebben het typerende “hondjas” karakter. Deze dieren hebben een stevige korte vacht die geneigd is om te jeuken. Om de gezondheid en het comfort van deze jrondige en vriendelijke honden te behouden, moeten de vacht en poten regelmatig geborsteld worden. Verzorg het kleed van de Duitse Staande Korthaar met een milde shampoo en herhaal dit twee a driemaal per maand. Dit houdt het behangen en beschermt je hond tegen luizen en andere ongedierte.

Duitse Staande Korthaar Hond Temperament

De Duitse Staande Korthaar is een intelligente, leergierige hond en zeer loyaal aan zijn eigenaar. Het luistert goed naar zijn commando’s en is meestal een eenvoudige hond om te trainen. De meeste van deze ras hebben ook een veeleisende persoonlijkheid, dus als je een ervaren hondentrainer bent, zal je zeker genieten van het trainen van deze hond. Het belangrijkste kenmerk van dit ras is hun temperament, dat aangenaam is en passief. Ze zijn vriendelijk, liefdevol en makkelijk te verzorgen. Ze hebben meestal een paar uitbuitingen, maar als u hen kunt leren om te luisteren naar uw opdrachten, zullen ze u waarne

Uit deze omschrijving moge duidelijk te zijn dat de Duitse Staande Korthaar een uitstekende familiehond is. Ze kunnen vriendelijk met kinderen worden, zijn goede waakhonden en laten hun baas niet teleur. Ze zijn gewillig om te leren en hebben een goed temperament, waardoor ze de perfecte huisgenoot zijn voor iedereen.

Hondentraining voor Duitse Staande Hond Korthaar

De Duitse Staande Hond Korthaar is een middelgrote hond met een gespierd lichaam en een korte, dichte vacht. Het belangrijkste bij het trainen van deze intelligente en leergierige hond is consistentie. De Duitse Staande Korthaar zal geen gemakkelijke student zijn. Om goede resultaten te behalen, worden trainingssessies elke dag aangeraden. Bewegend veel belonen en voornamelijk positieve versterking gebruiken wanneer het hondje iets goed doet. Houd daarnaast oefeningen zo leuk mogelijk en uiteindelijk zal hij naar uw commando’s luisteren. Vergeet niet dat honden veel aandacht en liefde nodig hebben om gelukkig te zijn en te blijven.

Duits Staande Korthaar Hond Verzorging

De verzorging van een Duitse Staande Korthaar Hond vereist de juiste voorbereiding en de juiste hoeveelheid kalmte. De vacht van deze staande honden is dik en heeft veel onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de vacht gezond blijft. De meest effectieve manier om dit te doen is door de hond het jaar door wekelijks te borstelen met een stevig borstel of kam. Als een Duitse Staande Korthaarbaard vuil en morsig wordt, kunt u het beste een professionele dierenkapper bezoeken voor schoonmaak en knippen. Omdat deze honden een gevoelig temperament hebben, is speciale aandacht aan gedragstraining vereist. Aanbevolen activiteiten zijn kortere wandelingen, speelspelletjes, gehoorzaamheidstraining en socialisatie. Met de juiste verzorging en training zal uw Duitse Staande Korthaar een gezond en gelukkig leven leiden.

Duitse Staande Korthaar Hond Rasgeschiedenis

De Duitse Staande Korthaar is een oud jeugddoelhondras dat voornamelijk is gefokt voor jagen op wild. Oorspronkelijk komen ze uit het midden van Duitsland en Oostenrijk en zijn in de loop der jaren populairder geworden in West-Europa. Door zijn kracht en veerkracht is deze korte haarhond een gewaardeerde jachthond voor diverse wildsoorten. Het is een krachtig, intelligent en angstig meer dan gemiddeld alert ras dat vaak commentaar levert op wat er om hem heen gebeurt. Zijn stevige skelet, korte benen en kwetsbare houding maken deze Duitse staande korthaarhond buitengewoon veelzijdig.

Duitse Staande Korthaar Gezondheidshond

De Duitse Staande Korthaar Gezondheidshond heeft veel waardevolle kenmerken. Hij is een actieve, energieke hond met een robuust en atletisch postuur, stevig gebouwd en harmonieus gevormd. Een gezonde Duitse Staande Korthaar heeft een moedig karakter, is erg intelligent en neemt vaak de leiding over een situatie. Hij is zeer loyaal en trouw aan zijn baas, met een sterk verlangen om bij zijn familie te zijn. Duitse Staande Kortharen zijn bekend om hun uitstekende gezondheid, regelmatige controles bij de dierenarts zijn aan te raden. Door het poetsen van zijn veelzijdige vacht is hij een gemakkelijke hond om voor te zorgen. De Duitse Staande Korthaar is erg aanhankelijk en houdt van spelen en knuffelen. Met de juiste opvoeding en training wordt hij de perfecte familiehond.

Duitse Staande Korthaar Hondenras Samenvatting

Wil je een gezellige, slimme, werklustige en energieke hond? Dan is de Duitse staande hond korthaar precies het juiste ras voor jou!

De Duitse Staande Korthaar is een no-nonsense, trouwe en hardwerkende hond. Deze krachtige, atletische ras is geboren om te jagen en te werken, maar hij is ook uniek goed in het geven van liefde en loyaliteit. Het is een ongelooflijk intelligente hond, die snel leert, en graag vrijheid heeft om te bewegen.

De Duitse Staande Korthaar is een grote hond waarvan het karakter kan variëren van zacht, geduldig, rustig en trouw, tot enigszins gespannen en soms onafhankelijk. Ze maken geweldige gezinshonden, tenzij je zelf een passie voor jagen hebt en de hond daar mee in contact wilt brengen. Hun persoonlijkheid is in grote mate afhankelijk van de training die ze krijgen en hoe vroeg je hiermee begint.

De Duitse Staande Korthaar is het meest geschikt voor mensen die ervaring hebben met het trainen van grote honden, het hebben van een ruim huis met een tuin, een actief leven en genoeg tijd voor de hond. Als je een actieve baas bent met een passie voor het uitdagen van honden, dan is deze heldhaftige hond precies wat je zoekt.