De Bedlington Terriër is een breed voor elk gezin. Deze kleine hond is bekend om zijn krullend haar en konijnen-achtige uiterlijk. Maar wat betekent het om een Bedlington Terriër te hebben en wat kunt u verwachten van deze energieke en mijmerende pup? Laat ons een blik werpen op deze kleine viervoeters door middel van het volgende overzicht:

– Gemiddelde gewicht: De gemiddelde gewicht voor een volwassen Bedlington Terriër varieert tussen de 6-7,3 kg.

– Gemiddelde hoogte bij de schoft: De gemiddelde hoogte voor de schoft bij een volwassen Bedlington Terriër bedraagt 35-41,9 cm.

– Gemiddelde levensduur: De gemiddelde levensduur voor de Bedlington Terriër is 11-16 jaar.

Mocht je deze trouwe en aanhankelijke hond thuis willen hebben, stel jezelf dan dit cruciale vraag: ben ik klaar om de verantwoordelijkheden van het trainen en verzorgen van deze unieke hond te dragen? Als je eenmaal bereid bent om het in je te nemen, zal je jarenlange beloningen krijgen van je trouwe en leuke Bedlington Terriër.

Bedlington Terriër Uiterlijk

De Bedlington Terriër is een bekend en uniek uitziende hond. Ze hebben korte, zachte, dubbele vacht met een kenmerkend patroon dat eruitziet als lamswol. De vacht is donzig en krullend. De kop is peervormig en klein. Ogen zijn bruin of blauw en licht toegeknepen. Oren zijn kort, breed en hangend en staan ​​vaak rechtop. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. De staart is kort en mediumhoog. Kortom, ze hebben een schattig uiterlijk met korte benen en kop. Hun vachtvereist weinig verzorging.

Bedlington Terriër Jas

De Bedlington terriër Jas is een aanhankelijke, speelse en leergierige viervoeter. Het is een energiek ras dat rustig en liefdevol is aan degenen die het liefheeft. Het is een gestroomlijnde, elegante hond en is gemakkelijk te herkennen aan zijn rossige vacht die doet denken aan lammeren. Jas is agressiviteit vreemd en houdt niet van strijd; het is gevoelig en moet bevoordeeld worden. Er wordt aangeraden hem een regelmatige bezoek aan de dierenarts te geven en hem in balans te houden. Hij heeft een korte wandeling nodig en kalm spelen is nog steeds het beste. Hondentraining voor dit ras zou worden geadviseerd om overtollige energie kwijt te raken. Jas is een vriendelijke gezel die al uw dagelijkse huishoudelijke taken zal aandachtig opvolgen.

Bedlington Terriër Karakter

De Bedlington Terriër is een energieke, speelse hond met een zeer vriendelijk karakter. De Bedlington Terriër is goed met kinderen en is geliefd bij het gezin. Ze zijn intelligent en willen veel oefening en maatregelen om ze gehoorzaam te houden. Ondanks hun kleine gestalte zijn ze behoorlijk zelfverzekerd. Deze honden kunnen dominant zijn als ze geen respect getoond krijgen. Ze zijn zeer aanhankelijk en willen graag hun menselijke gezelschap. Met de juiste training en verzorging maken ze fijn gezelschap, maar ze zijn wat oplettend met veranderingen of vreemden.

Hondentraining voor Bedlington Terriër

Een Bedlington Terriër heeft extra training nodig om hun typische uitdagende gedrag te onderdrukken. Als ze goed gehoorzaamd worden, zijn ze een geweldige huisgenoot. Hondentraining is belangrijk voor een Bedlington Terriër om hun energie, gedisciplineerd gedrag en volgehouden aandacht te krijgen. Het is ook nuttig tijdens sterke perioden van voorbereiding op de show. Hondentraining kan worden toegepast om deze honden te leren om met andere honden om te gaan. Met behulp van een dingenschema kunnen Bedlington Terriërs leren om de gevraagde handelingen uit te voeren in ruil voor voedsel of andere beloningen. Het is een goed idee om een ​​gedragsdeskundige of professionele hondentrainer in te schakelen. Als je de benodigde tijd en energie investeert, kun je jouw Bedlington Terriër tot een bevredigend gehoorzame hond krijgen.

Bedlington Terriër Verzorging

De Bedlington Terriër is een unieke hond, die om specifieke zorg en verzorging vraagt. Ze moeten dagelijks geborsteld worden met een speciale borstel om de heerlijk zachte en golvende vacht glad te houden. Eenmaal in de paar maanden moeten ze professioneel gereinigd worden, zodat het overtollige haar wordt verwijderd. Daarnaast heeft de Bedlington Terriër gevarieerd eten nodig, voedsel dat rijk is aan hoogwaardige eiwitten en omega-3-vetzuren. Een deskundige veterinaire controle om enkele maanden, vacines en parasietenpreventie zijn ook van cruciaal belang om gezond en gelukkig te blijven.

Bedlington Terriër Stamboom Geschiedenis

De Bedlington Terriër is een sympathieke en energieke gezinshond afkomstig uit het Noord-Oosten van Engeland. Hoewel de oorsprong van de ras is onderwerp van discussie, wordt aangenomen dat het resultaat is van een kruising tussen de Whippet, de Otterhound, de Dandie Dinmont Terriër en de Terriër van paarden. Ze werden oorspronkelijk gefokt om schadelijke dieren uit mijnen te verjagen en vandaag de dag fungeren ze als huishonden. Het is een vriendelijke en intelligente hond die graag actief is en die veel socialisatie, beweging en trainingssessies nodig heeft om gezond en gelukkig te zijn. Ze zijn intelligent, makkelijk te trainen, leergierig en sterk.

Bedlington Terriër Gezondheid

Bedlington Terriëren zijn erg gezond, maar er zijn enkele aandoeningen waarvan ze vatbaar zijn voor. Dit zijn onder andere Ataxia Epileptica, leverziekte, astigmatisme en allergieën. Daarnaast worden ze ook vaak geassocieerd met het taaislijm syndroom en patella luxatie. Om deze medische problemen te voorkomen, is het van cruciaal belang om een goede routine van vaccinaties, bloedonderzoek en check-ups goed bij te houden. Verder is het ook belangrijk om een gezond, gevarieerd dieet te volgen dat voldoende energie bevat om de energiebehoeften van de Bedlington Terriër te vervullen. Omgevingsstress en vervuilde lucht kunnen ook slecht voor de gezondheid van de hond zijn, dus het is belangrijk dat Bedlington-eigenaren de omgeving leefbaar houden.

Bedlington Terriër Rasoverzicht

Wil je een hond die zowel gehoorzaam als grappig is? Overweeg dan een Bedlington Terriër.

Bedlington Terriërs zijn een kleine, speelse hondenras dat zowel met kinderen als volwassenen goed om kan gaan. Omdat ze zo gehoorzaam zijn, zijn ze een ideale gezinshond. Ze zijn gevoelig, geduldig en zeer leergierig, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden afgericht.

De Bedlington Terriër is ook een grappige, actieve hond. Ze houden van mensen en zullen er altijd voor kiezen om bij je te zijn. Ze vinden het heerlijk om te gaan wandelen en kunnen zich goed aanpassen aan drukke omgevingen, wat betekent dat ze zich ook thuis voelen in stedelijke gebieden.

Kortom, de Bedlington Terriër is een ideale gezinshond voor mensen die op zoek zijn naar een speelse, liefhebbende en gehoorzame huisdier. Ze zijn erg lief voor hun eigenaar en zeer goed in het aanleren van trucjes en handling. Ze wennen ook goed aan drukke omgevingen en zullen een actieve aanvulling zijn voor elke familie.