Het Italiaanse Bracco is een middelgrote gezinshond die wordt gezien als een van de meest energieke en entourerende rassen.Lets kijken wat deze typische Italiaanse hond te bieden heeft:

– Gemiddeld gewicht: 30-45 kg
– Gemiddelde hoogte aan de schoft: 55-63 cm
– Gemiddelde levensduur: 11-14 jaar

Dit mediterrane ras is krachtig en intelligent met aanhankelijke trekken die het ideaal maken als gezinshond. Enthousiaste jagers, of jachtinstinct, helpen Bracco Italiano perfect in de natuur. De kenmerken van deze hondenmaken de Italiaanse Bracco een zeer gewaardeerde jager in tal van landen waaronder Italië en Portugal.

Heb je vragen over de Italiaanse Bracco of wil je meer informatie? Neem dan contact op met uw dierenarts of de lokale Italiaanse Bracco Specialty Club om alle informatie te krijgen die u nodig heeft. U zult het verrassend vinden wat deze prachtige mediterrane hond voor uw gezin kan betekenen.

Uiterlijk van Italiaanse Bracco

De Italiaanse Bracco is een krachtig gebouwde double gun breedte waarvan er wel 45 – 55 cm hoog en weegt tussen de 22 tot zelfs 40 kilogram. Vachtkleuren variëren van donkerbruin of liver and white, tot lichtgrijs. Hun oren hangen laag en hun ogen zijn licht bruin, expressief en intelligent. Hun jukbeenderen zijn breed en duidelijk zichtbaar. Hun snuit is rechthoekig met krachtige lippen en neusvleugels. Hun staart is netjes dubbel gedraaid en bedekt met haren. Hun vacht is dicht en slijtagebestendig, stevig en afhangend. Ze hebben een veelzijdig uiterlijk en allure, geassocieerd met de Italiaanse landschappen.

Italiaanse Bracco jas

De Italiaanse Bracco is een van de meest veelzijdige en charismatische jachthondenrassen. Het is een robuuste, maar elegant uitziende hond, met een heldere uitstraling. Het is een bedrijvige, energieke hond met een hoge mate van intelligentie. Het is een zeer trouwe metgezel, bereid het gezin en zijn koppelaar te dienen. De Italiaanse Bracco is sterk en gespierd met goed ontwikkelde, lange spieren. Ze hebben een korte, rechte, harde, maar glanzende jas en komen vaak voor in de gepigmenteerde leverkleurige teefjes en bruin gekleurde ruwharige reutjes. De Italiaanse Bracco is een geweldige jager met uitstekende speurvaardigheden. Ze zijn gemakkelijk af te richten op basis van consistente, liefdevolle training.

Bracco italiano Temperament

De Bracco Italiano is een actieve hond met een karakter dat een goede balans heeft tussen waakzaamheid, energie, trouw en vriendelijkheid. Ze zijn lief voor kinderen en zijn bijzonder geschikt als gezinshond. Deze intelligente doorzetter kan ook worden gebruikt als jachthond. Ze hebben een uitstekend geheugen en kunnen gemakkelijk worden getraind. Wenning is echter vereist voor de beste resultaten. De Bracco Italiano is temperamentvol, maar genoeglijk en respectvol. Ze hebben een rijke geschiedenis als speur- en verdedigingshonden en zullen u blijven verrassen met hun getalenteerde genialiteit en doorzettingsvermogen.

Hondentraining voor Bracco Italiano

Bracco Italiano honden komen vaak voor in Italië, met hun actievere persoonlijkheid en goede behandeling. Om optimaal gebruik te maken van deze liefe dieren tijdens het trainen, is het belangrijk om een goede hondentraining te volgen voor Bracco Italiano. Met deze bijzondere hondentraining kun je betere resultaten bereiken. Hondentraining voor Bracco Italiano bestaat uit het leren van basiscommando’s, zoals zit, blijf, kom en nog veel meer om je hond te helpen beter gedrag te vertonen. Bovendien kun je ook beginnen met veel gewone gehoorzaamheidstraining, looptraining en socialisatie. Bovendien kan de Bracco Italiano op een leuke en positieve manier betere vaardigheden leren. Met een goede en professionele hondentraining kan je Bracco Italiano in een sociale, aangename en aanvaardbare hond veranderen.

Bracco Italiano Grooming

Bracco Italiano is een zeer aanhankelijke en meegaande hond die geschikt is voor verschillende doeleinden. De verzorging en verzorging van dit ras is echter van cruciaal belang om het gezond en fit te houden. Regelmatig professioneel borstelen is de sleutel tot het behouden van een mooi en gezond uiterlijk, en het bestrijden van vachtverlies en ongemakken. Ook is het belangrijk om elk seizoen eventueel een bad te geven. Het voetengebied moet worden bijgehouden met een goede vachtverzorging routine, aangezien Bracco Italiano’s gevoeligheid voor schimmels en overmatige warmte is. Als je de verzorging van de vacht van je Bracco Italiano goed bijhoudt en helpt bij het voorkomen van problemen, dan zullen zowel jij als je hond er ongetwijfeld tenslotte van genieten!

Geschiedenis van de Italiaanse Bracco Rassen

De Italiaanse Bracco is een oude ras dat teruggaat tot de Romeinse tijd. De Italianen gebruikten de Bracco om wild te stoten en te jagen. In de 15e eeuw ontwikkelden de Italianen de stadstussenversie van de Bracco die bekend stond als de Brachini. Deze versie was minder actief en geschikter voor het leven in een stedelijke omgeving. De moderne Italiaanse Bracco werd gefokt voor stoten en jagen in het wild. De hond is een uitstekende verdediger, met een krachtige en uitstekende neus, en is een geweldig huisdier. De Bracco Italiano is nu een geliefd huisdier dat deel uitmaakt van veel gezinnen over de hele wereld.

Bracco italiaans gezondheid

De Italiaanse Bracco, ook bekend als de ‘Bracco Italiano’, is een oud ras dat erg populair is bij jagers in Italië. Het staat bekend om zijn rijke jachtinstincten en weet altijd zijn doel te vinden. Deze hond wordt ook gezien als een vriendelijke familiehond en is een uitstekende metgezel. Het Italiaanse Bracco-ras is echter een krachtig en energiek ras, dus je moet een gezonde fysieke activiteit voortzetten om het in topvorm te houden. Een goede verzorging is ook essentieel om de gezondheid en het welzijn van een Italiaanse Bracco te waarborgen. Omdat het een intelligent ras is, moet het regelmatig worden getraind en gesocialiseerd, zodat het leert de juiste dingen te doen. Door het juiste trainingsprogramma te volgen, krijgt het een rustige, loyale en betrouwbare gezinshond.

Bracco Italiano Ras Samenvatting

Wil je een loyale en intelligente hond dat een geweldige compagnon is? Dan heb je zeker de Bracco Italiano overwogen.

De Bracco Italiano is een oud venatiehondras dat oorspronkelijk werd gebruikt om te jagen op vogels in Italia. De Bracco is zeker geen verkrijging voor mensen die niet een ervaren hondenbaas zijn. Het is een intelligente hond, dus je zult hem de training moeten geven die hij nodig heeft.

Braccos zijn een geweldige optie voor beroepstrainers en hondeneigenaars die met hun honden intensief willen gaan werken. Bovendien, kan deze hond ook een fantastische gezinshond zijn. Maar voor dat de Bracco zijn waarde als een gezinshond kan bereiken, moet hij goed worden opgevoed.

Braccos vormen geweldige banden met hun baas, en ze zijn ook geweldige speelkameraadjes voor oudere kinderen. Ze houden ervan om actief te zijn, en ze genieten ervan om actieve buitenactiviteiten te doen met hun gezin.

In het kort, de Bracco Italiano is een hond die een uitstekende bondgenoot voor een hondenbaas kan zijn die een goede opleiding kan bieden. Als je de tijd hebt om te investeren in het trainen van de hond en het creëren van een hechte band, dan is de Bracco Italiano een geweldige keuze voor jou.