Beagles zijn de bekende hondenspice, met een breed geaccepteerde gezichtstrek. Beagles zijn klein en compact, met grote oren die rechtop kunnen staan. Beagles hebben een ongelooflijk gevoel voor humor en unieke kanjertalenten. Breedspecifieke eigenschappen bevatten:

– Gemiddeld gewicht: 9-11 lb
– Gemiddelde hoogte aan de schouder: 12-15 inch
– Gemiddelde levensduur: 11-16 jaar

Dus, ben jij klaar om te krijgen omheen met een Beagle? Met hun charme, middelmaat gewicht, en lange levensduur, Beagles zijn de perfecte metgezel voor zowat elke gezin. Of je nu op zoek bent naar een toegewijde beste vriend of een avontuurlijke partner, een Beagle kan je leven verrijken voor jaren. Ook als je al een Beagle, hoe leer je meer over deze geweldige viervoetige vriend?

Beagle Uiterlijk

De Beagle is een van de meest voorkomende kleine hondenrassen die wereldwijd wordt gekend. Origineel gemaakt als jachthond bestaat hij al sinds 400 voor Christus. Deze energieke en strongly gebouwde hond heeft een dubbele jas die wat langer is op de hals, borst buik en achterpoten. De staart is gekruld boven de rug. De kleur van de Beagle is meestal tri-kleurig, variërend van wit, bruin en zwart met witte plakken of spikkels. De ogen van een Beagle zijn donker en warm wat het uiterlijk verder complimenteert. Een Beagle weegt gemiddeld 10-15kg en heeft een hoogte tussen de 33-41cm. Deze knappe hond is een ware bekoring.

Beagle Jas

De Beagle, genaamd Jas, is een medium-sized hond met lange en taaie poten die perfect geschikt is voor actief spelen in de buitenlucht. Zijn liefelijke en kleine verschijning betekent dat hij lief en vriendelijk is met zijn baasjes en dat hij veel aandacht nodig heeft om hem te voeden, trainen en spelen. Jas is heel slim en speels, en het is belangrijk dat hij leert begrijpen wat je van hem verwacht met behulp van positieve versterkingstraining. Hij heeft een zachte middelgrote vacht die up-to-date dient te worden gehouden door regelmatig baden en borstelen. Jas kan ondersteuning nodig hebben om sociale vaardigheden te ontwikkelen, omdat hij op zijn eentje niet zo scherp en sociaal is. Als je hem leert hoe hij moet spelen met andere honden en mensen, zal hij dat met plezier doen.

Beagle Karakter

Beagles zijn gemakkelijk te herkennen aan hun lange, spits toelopende neus en heldere ogen. Het is een eerlijke, intelligente en veilige hond. Ze zijn niet alleen leuk en liefdevol, maar ook bijzonder vastberaden en getraind. Beagles zijn interessant in karakter omdat ze zowel een intelligentie hebben als een sterk vermogen om te tillen. Ze zullen je waarschijnlijk een glimlach geven als je ze met je speelt. Beagles zijn dapper en moedig als je niet in de buurt bent. Ze zijn ook meestal loyaal aan hun eigenaar. Ze zijn zeer speels en laten zich vaak vrolijk door het leven leiden.

Honden Training voor Beagle

Beagle Training is een belangrijk onderdeel van het creëren van een fijne leefomgeving voor jouw Beagle. Het is belangrijk om kalm maar krachtig te zijn bij het trainen van je Beagle. Zorg dat je consistent bent met je leerplan, beloningen en straf. Versterk positief gedrag en besteed extra aandacht aan gebieden waar je hulp nodig hebt. Geef je Beagle ook aandacht en dingen met hem te doen. Hondenscholen kunnen je helpen bij het trainen van je Beagle, met tips en tricks. Ontdek samen met je Beagle wat voor winst het je kan opleveren!

Beagle Verzorging

Een Beagle is een kleine, middelgrote hondendierensoort, die alleen al door zijn kleine maat bij veel hondenliefhebbers populair is. De Beagle is een echte gezinshond. Ze komen makkelijk met iedereen goed en zijn erg trouw. De Beagles moeten echter ook goed verzorgd worden om gelukkig en gezond te blijven. Ze hebben veel beweging nodig om fit te blijven, zowel mentaal als lichamelijk. Beagles zijn meestal zeer nieuwsgierig en ze hebben daarvoor een sterk verlangen om dingen te ontdekken. Dit betekent dat Beagles zeker een educatieve omgeving nodig hebben om volledig tevreden te zijn. De Beagles kunnen soms een beetje stuiteren, dus het is belangrijk dat ze regelmatig gecontroleerd worden op vlooien. Een Beagle mag nooit ongecontroleerd off-leash naspelen, omdat ze een grote neiging hebben om te verdwalen. Beagles moeten ook regelmatig geborsteld worden om verharen te verminderen. Hun oren moeten regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen. U kunt regelmatige oogcontroles uitvoeren en hen ook vaker leuke activiteiten laten doen, zoals wandelen of spelen. Zo zorgt u ervoor dat uw Beagle gezond en gelukkig blijft.

Beagle Fok Geschiedenis

Beagle’s zijn al eeuwen oud, het eerste bewijs komt uit de 5e eeuw v.Chr. De honden werden voornamelijk gebruikt als jachthonden voor konijnen en stonden bekend als een Sportsman’s Choice. Het waren middelgrote honden met een harde lag. 16e eeuw werd de Beagle in Engeland heel populair, hier ontstond de naam Beagle ook vandaan. In de 19e eeuw werden Beagles meegesleept naar Amerika, waardoor Beagles officieel hun opmars konden maken. Sommige Beagles hebben ook meegedaan aan beruchte jachten om de Fokkerij verder te intensiveren. Tegenwoordig houd men wereldwijd van de dit schattige en atletische hondenras.

Beagle Gezondheid

Beagle’s zijn betrouwbare en gezonde honden die een lange, gelukkige levensduur hebben. Deze energieke honden hebben meestal geen ernstige gezondheidsproblemen en hebben een levensverwachting van ongeveer 15 jaar. De meest voorkomende gezondheidsproblemen die Beagles kunnen hebben zijn overgewicht, oogproblemen, allergieën, bloedarmoede, epilepsie en een serieus hartaanval. Beagles hebben ook regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor routinematige onderzoeken, entingen en bloedtesten. Het is belangrijk dat je Beagle een gezond, gebalanceerd dieet voedt en dat je regelmatig de regels blijft volgen van de dierenarts voor het verstrekken van regelmatige verzorging. Voorkomende medische problemen kunnen worden vermeden met een gezonde levensstijl.

Beagle Ras Samenvatting

Wil jij je leven een vrolijke, liefhebbende compagnon toevoegen? Dan is de beagle misschien de perfecte hond voor jou!

Het Beagle-ras is een van de meest populaire en liefhebbende rassen. Ze zijn helemaal in voor spel en kuddelen, ze kunnen vrolijk en soms een beetje ondeugend zijn. Beagles houden er ook van om gezelschap te hebben, het liefst in een groep. Ze hebben graag wat extra liefde en aandacht en genieten ervan om te wandelen en op avontuur uit te gaan.

Beagles zijn sociale, slimme en loyalite honden. Ze zijn gek op kinderen en zijn erg gemakkelijk te trainen. Beagles blijven als ze ouder worden echter meestal jong van geest en hebben nog steeds veel energie om te spelen en te ontdekken. Ze zijn geweldige huisdieren voor gezinnen met kinderen.

Beagles blijven het liefst bij hun huisdiervoerder en huisdiervrienden. Ze doen het goed als alleenstaande hond of als je meer dan een bezit. Ze houden graag van gezelschap dus het is erg belangrijk dat ze voldoende tijd met je doorbrengen.

Kortom, een Beagle is de perfecte gezinshond voor degenen die liefhebbende en energieke vrienden zoeken. Ze zijn een ideaal gezelschap voor vele situaties en kunnen je leven op een bijzondere manier bereiken.