Mensen kiezen Basset Hounds als huisdier vanwege hun huishoudelijke temperament is en hun uitgesproken persoonlijkheid.Maar wat heb je nog meer nodig om te weten over deze kleine maar stoere hond? Hier is een overzicht van de basiseigenschappen van de Basset Hound:

– Gemiddelde gewicht: tussen 22 en 35 pond
– Gemiddelde hoogte aan de schoft: ongeveer 10-15 inch
– Gemiddelde levensduur: 12-14 jaar

Basset Hounds zijn meestal rustige, aanhankelijke en vriendelijke honden, met een aangesproken, gematigd karakter. Ze hebben een ongelooflijk goed ontwikkelde reukzin en een groot voorbeeld voor een uitstapje of twee. Maar wanneer het tijd is om te relaxen, zullen het voelen alsof ze verzinken in een diepe slaap. Is Basset Hound een goede match voor uw gezin? Met deze basiscursus hebt u het fundament gelegd om te weten of deze hond de juiste match is voor uw gezin.

Basset Hound Uiterlijk

De Basset hond staat bekend om zijn lange, bochtige lichaam en korte pootjes. Deze hond is vaak breed en stevig. Ze hebben hangende oren met een zacht uiterlijk en een pluizige staart. Basset honden hebben een korte, gemakkelijk te onderhouden vacht die glad en fijn aanvoelt. Het bovenste deel is licht van kleur, terwijl de onderkant donkerder is, meestal taankleurig. Ze hebben vaak een witte borstkraag die over hun borst en schouders loopt. Basset honden kunnen helemaal wit, geelbruin of zwart zijn met witte tekens.

Basset hond Jas

Basset Hond Jas is een rustig en intelligent ras dat het perfecte huisdier kan worden voor mensen met alle ervaringsniveaus. Dit lieflijke ras is een van de meest geliefde honden in de wereld vanwege hun lage energieniveau en hun authentieke, milde en loyale persoonlijkheid. Ze hebben een grote socialiteit en gaan meestal goed om met andere dieren, kinderen en andere huisdieren. Deze honden krijgen goed lange wandelingen om hun behoeften bij te houden.Sterke leiderschap is cruciaal omdat de Basset Hond Jas erg gevoelig is voor veranderingen. Ondanks hun slome aanpak hebben ze discipline nodig om hun beste te geven. Met hun lieve persoonlijkheid en energie tegen kunnen ze perfect in een gezin passen.

Basset Hound-temperament

Basset Hounds zijn erg intelligente en energieke honden. Als ze goed getraind worden kunnen ze erg makkelijk te beheersen zijn. Ze hebben een grote loyaliteit naar hun familie en zijn bijna altijd in voor een knuffel. Ook zijn ze erg blij gemaakt met een stuk speelgoed of een wandeling. Het zijn trouwe metgezellen die niet bang zijn om hun eigenaar te verdedigen. Bovendien hebben Basset Hounds een zeer goede gezichtsvermogen en zijn ze alert waardoor ze een uitstekende waakhond zijn. Om ze goed te kunnen trainen is het gebruikelijk om voorzichtig maar duidelijk te werken en vooral consistent te zijn. Basset Hounds zijn gevoelige honden maar met de juiste begeleiding en training zal je heel wat plezier beleven met je trouwe metgezel.

Hondentraining voor Basset Hound

Hondentraining voor de Basset Hound is van cruciaal belang. De Basset Hound is een krachtig ras dat met geduldige, vaste trainingsmethoden het beste bereikt. Hahnentraining hoeft een strikt proces te zijn dat voortdurend conservatieve methoden en positieve versterkingen gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken. Oefeningen moeten ook afwisselend, interessant en uitdagend zijn.Het socialiseren en gecontroleerd oefenen van de jonge hond, met diverse situaties en honden om te helpen ontwikkelen van een gezond vertrouwen in mensen en andere dieren, is van groot belang voordat er training begint. Uw hond moet hierbij voldoende rust krijgen tijdens het opleiden.

Basset hound verzorging

De Basset Hound is een ondeugende, sociaal hongerige hond met delicate gevoelens die veel aandacht en liefde nodig heeft. Het is belangrijk om hen te leren hoe ze gehoorzaam moeten zijn, zodat ze zich prettig voelen. Om hun gezondheid optimaal te houden, zullen Basset Hounds dagelijks veel lichaamsbeweging nodig hebben. Oefen regelmatig met hen, zodat ze goed kunnen lopen, joggen, trainen en spelen. Voor het verzorgen van hun vacht zal je hoe dan ook hun huid moeten borstelen en kammen en hen regelmatig baden. Nuttige tips om hun vacht te voeden, zijn het voeren van een dieet met hoogwaardige voedingsstoffen en het regelmatig verschonen van hun oren.

Basset Hound Rassengeschiedenis

Basset Honden komen uit Frankrijk, waar ze in de 19e eeuw een populair geschenk waren aan adelijke families. De naam Bassets komt van het Franse woord ‘basse’ dat ‘laag’ betekent, omdat het ras bijzonder kort en stevig is. Hoewel het aantal Basset Honden in verschillende landen als een ras werd gefokt,bestonden tevens kruisingeven van het Basset Hound-ras met andere staande honden om zo de zware jachtprestaties te verbeteren. Basset-rassen worden gezien als een van de oudste jachthonden, en blijven nu een van de meest populaire honden, bekend om hun lange,pegeloren, die gegeven worden als geschenk voor lange vingers.

Basset hond Gezondheid

Basset Hound gezondheid is een belangrijke factor bij het beoordelen van de gezondheid van een hond. Basset Hound’s hebben meer vatbaarheid voor verscheidene ernstige aandoeningen, zoals skelet- en oogproblemen. Om een zo gezond mogelijke Basset Hound te verkrijgen, moet men rekening houden met een aantal gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles en om de juiste voeding te geven. Het is ook aan te raden om een goede hoeveelheid lichaamsbeweging te krijgen en vermijd onnodige stress. Door goed te zorgen voor de Basset Hound zal dit ervoor zorgen dat de hond gezond langer zal blijven!

Basset Hound ras samenvatting

Is de Basset Hound de juiste hond voor jou? Dit lieflijke, lange oor, korte benen ras is de perfecte metgezel voor mensen die op zoek zijn naar compagnonschap. Met een rustig en vriendelijk karakter, zijn Basset Hounds perfect voor mensen die op zoek zijn naar een vriendelijke, gelijkwaardige levenspartner. Ze zijn loyaal aan hun eigenaar, geduldig met kinderen en goed met andere honden, wat hen ideaal maakt voor gezinnen met dieren. Doordat ze geen zware beweging nodig hebben, zijn Basset Hounds ook geschikt voor mensen die niet een actieve levensstijl hebben. Als je dus op zoek bent naar een rustige, maar loyale metgezel, dan is een Basset Hound misschien de juiste hond voor jou.