De Berner Sennenhond is een semi-gewone herdershond die afkomstig is uit de Elzas in Zwitserland. Deze intelligentie, trouwe honden hebben een geschiedenis als een werkhond uit de middeleeuwen. Deze rustige, gewillige honden zijn ideaal als gezinshond:

-Gemiddeld gewicht: 24 tot 29 kg
-Gemiddelde hoogte aan de schoft: 58 tot 70 cm
-Gemiddelde levensduur: 10-12 jaar

Als je van plan bent om een Berner Sennenhond in je gezin op te nemen, wil je dat belangrijke aspecten zoals het karakter en de verzorging in gedachten houden. Wil je weten hoe je het karakter of de verzorging van de Berner Sennenhond het beste aanpakt? Of ben je op zoek naar slimme hondentrainingstips? Lees dan verder om erachter te komen hoe je het meeste uit je Berner Sennenhond kunt halen.

Berner Sennenhond Uiterlijk

De Berner Sennenhond, ook wel st Bernhardshonden genoemd, is een van de middelgrote tot grote rassen waarvan de uiterlijke karakteristiek het meest opvalt. Hij heeft een lange, warrige, sobere vacht van middellange haren en langere haren op de staart, lange, rechte horens op de kop en een lange, brede snuit. Of de vacht is kort of lang, hij is altijd driekleurig met een donkerbruine, zwarte of grijze mantel met witte aftekeningen. Zijn lichaam is kort, maar sterk gebouwd met brede schouders en een stevige staart die bol over zijn rug hangt. De oren zijn stevig afhangende, brede, laag bij de kop aangehechte oren die de rustige, waakzame Blick versterken. Het gemiddelde gewicht van de Berner Sennenhond is tussen de 45-90 Kg.

Berner Sennenhond Mantel

De Berner Sennenhond is een stevig gebouwde hond die reeds in de 12de eeuw in Zwitserland werd gefokt. Ze worden meestal gebruikt als kudde schaapherders, maar zijn ook geweldige gezinsleden en maken enthousiaste metgezellen. De mantel is de populairste en meest voorkomende vacht type van de Berner Sennenhond. De mantel heeft dikke, korte haren met harde ondervacht. Het is vrij gemakkelijk te verzorgen omdat de vacht alleen maar hoeft te worden borstelen – geen veel baden nodig. Als u kiest voor een Berner Sennenhond met een mantel, vergeet dan niet dat dagelijkse borsteling essentieel is om de kwaliteit van de vacht te behouden.

Berner Sennenhond karakter

De Berner Sennenhond is een intelligente maar ook goedhartige hond. Ze zijn faithfulers, blije en vriendelijke honden die zeer goed met kinderen overweg kunnen. Ze hebben een neutrale houding en kunnen gemakkelijk in de drukte van het leven passen. Ze zijn betrouwbaar, geduldig en intelligent. Ze zijn gastvrij en aanhankelijk en hebben een zeer strikte werkethiek. Ze zijn nooit dominant of agressief en zeer betrouwbaar als werkhond. Ze zijn geschikt voor alle omstandigheden en kunnen heel goed gekoppeld worden met andere honden. Ze zijn heel gemakkelijk te trainen, maar hebben wel wat tijd nodig voordat ze hun doel bereiken.

Hondenopleiding voor Berner Sennenhond

Elke Barbar Sennenhond eigenaar weet dat opleiding een van de belangrijke aspecten in de verzorging van hun hond is. Hondenopleiding voor een Berner Sennenhond moet worden aangepakt op een veelzijdige manier. Deze omvatten speciale programma’s voor training van basiscommando’s zoals zit, blijf en kom, alsmede socialisatie en mentale stimulatie. Opvoeders moeten de tijd nemen om alle aspecten van de hond te begrijpen zoals temperament, persoonlijkheid en noden. Een goede training bevordert het vertrouwen van de hond en motiveert de hond om te gehoorzamen. Aan de andere kant, een slechte of geïmproviseerde training kan schadelijk zijn voor de hond omdat het vervelende situaties creëert.

Berner Sennenhond Verzorging

Berner Sennenhonden zijn liefdevolle, actieve honden. Om uw Berner in de best mogelijke conditie te houden, is verzorging van essentieel belang. Berner Sennenhonden hebben een aantal speciale zorgbehoeften, inclusief een goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging, frequent borstelen en regelmatig controleren van de voetpaden, oren en tanden. De vacht van de Berner Sennenhond behoeft geregeld verzorging, omdat het verzacht en sterk verzadigd is met langharig haar. Een wekelijkse borstel en regelmatige trimmen zal helpen bij het waarborgen van hun gezondheid en gladheid. Naleving van een goed uitgebalanceerd voedingspatroon samen met frequente medische verzorging zal uw Berner Sennenhond varkens gezond en actief.

Berner Sennenhond Raskweek

De Berner Sennenhond, ook bekend als “Bernersenners”, zijn een krachtige en gezellige hondenras met een lief en gul karakter. De vacht is stevig, dik en beschermend, met een zachte ondervacht. De vacht kan veel kleuren hebben, maar donkere kleuren zoals rood, stro of zwart zijn het meest voorkomend. Ze hebben ook een profiel met een scherpe neus, hoge oren en scherpe ogen. Ze kunnen enerzijds zacht en vriendelijk zijn, maar kunnen ook uitgebreide training nodig hebben voor ingewikkelde taken. Berner Sennenhonds gedragen zich goed op wandeltochten, met name als je met ze traint. Ze hebben veel aandacht nodig om goed opgevoed en in balans te zijn.

Issues

Berner Sennenhond Gezondheidsproblemen

Berner Sennenhonden zijn een intelligente, trouwe en zorgzame ras met een grote liefde voor hun gezin. Helaas is dit een ras dat een aantal gezondheidsproblemen heeft die de eigenaar op zijn minst moet kennen. Hierbij heb je onder meer te maken met artritis, allergieën, schildklierproblemen, glaucoom, DM (erfelijke myotone dystrofie) en andere problemen met de gewrichten. Het is belangrijk om regelmatig naar een dierenarts te gaan om de gezondheid van je Berner Sennenhond actief te monitoren. Verder wordt aangeraden om te zorgen dat uw hond voldoende slaap krijgt, veel lichaamsbeweging krijgt en een gezond voedingspatroon volgt. Als je je aan deze regels houdt, zal je een gelukkig en gezond leven met je Berner Sennenhond kunnen delen.

Berner Sennenhondras Overzicht

Wil je een levendig, gezellig gezinshond, die ook een uitmuntende waakhond is? Dan is de Berner Sennenhond iets voor jou!

De Berner Sennenhond is een evenwichtige hond met een erg rustige aard die bovendien behoorlijk slim en trouw is. Ondanks een pittig voorkomen heeft deze hond een rustige en zachte manier. Ideaal als gezinshond, want Berner Sennenhonden zijn erg lief voor kinderen en zullen hen beschermen. Ook als waakhondhebben deze honden veel potentieel: ze zijn alert en kunnen goed luisteren.

De Berner Sennenhond heeft een sterke verdediging- en beschermingsdrang en verfijnde waakhondeigenschappen – en dus perfect als waakhond voor mensen die een vriendelijke buitengardsmanshond willen om hun huis te beveiligen.

Als je op zoek bent naar een vriendelijke maar ervaren hond om je liefdesleven meer kleur te geven, dan is de Berner Sennenhond de perfecte pup voor jou. Ze zijn trouw, makkelijk te trainen, actief en vriendelijk. Ze zijn ook erg slim en leren graag, dus ze zullen goed trainbaar zijn met de juiste trainingsmethode.

Heb je een paar minuten over? Denk dan eens na over het toevoegen van een Berner Sennenhond aan je gezin – je zult er geen spijt van krijgen!