De Briard is een middelgrote, stevige, sterk en actief hond die is ontwikkeld voor herdershonden. Ze worden vaak aangeduid als waakhonden card waardige honden, resistent tegen het koude weer, en zijn een zeer intelligente bijdragen aan hun ras. De gemiddelde levensduur van een Briard is ongeveer 10 jaar.

De gemiddelde gewicht van een Briard is 60 tot 80 pond (27 tot 36 kg) voor heren en 50 tot 70 pond (23 tot 32 kg) voor vrouwen. De typische hoogte aan de schoft is tussen 20½ en 27½ inch (52 tot 70 cm).

De Briard is een openhartige, aanhankelijke hond die een sterke band met de baas en het gezin bouwen. Het zijn geweldige huisdieren voor gezinnen met kinderen, maar worden ook beschouwd als een goede waakhond. Maar hoe vaardig zijn ze op het gebied van hondentraining?

Hondentraining is van cruciaal belang voor alle honden, maar het is bijzonder belangrijk voor Briard-eigenaren. Zelfs als uw hond intelligent is, zal het waardevolle basisvaardigheden leren. Hondentraining is een geweldige manier om de band tussen u en uw hond te versterken en om vervelend gedrag bij uw hond te voorkomen. Breed-specifieke hondentraining die zich gericht op de unieke eigenschappen van de Briard, zoals zijn aanhankelijkheid en behoefte om met zijn familie te interacteren, creëert een sterke hechting. Kende u deze bijzondere breed al?

Briard Uiterlijk

De Briard is een forse, gespierde herdershond met een zwaar, dik kapsel dat licht golvend of krullend is. Het vacht is stevig en dicht. Gekleurde vachtbedekking kan fauve, grijs, harig, of een combinatie van beide zijn. De oren, de staart en de pootkussens zijn meestal behaard. Het lijkt er ook op dat de Briard heeft een breedhoekige, vierkante kop met krachtige kaak, brede neus en grote, uitdrukkende ogen. Ze liggen diep ingebed in een verchroomde oogstand. De oren zijn breed, hingen licht vooruit, en de ruglijn is sterk. Briards kunnen worden gezien met het gangwerk van een majestueuze tred. Als de oren zijn gewikkeld, kan het lijken alsof ze drag’s een mantel.

Briard jas

De Briard is een stevige en atletische Franse herderhond die loyaal, intelligent en zelfverzekerd is. Briards kunnen scherp, zelfverzekerd en vasthoudend zijn wanneer het op training aankomt. Ze zijn een geweldig metgezel voor het gezin, maar ook een goede wacht- en verdediger. Briards hebben een stevige dubbele deken die ze warm houdt wanneer het koud is, en afkoelt wanneer het warm is. Ze hebben ook veel honden haar rond hun gezichten, waardoor het verzorgen van een Briard meer tijd vereist. Uw Briard biedt u veel liefde en leren in ruil voor de juiste training, socialisering en verzorging. Ze zullen u loyaliteit, vriendelijkheid en moed geven voor vele jaren plezier en gezelschap.

Briard temperament

Een Briard is bekend als een betrouwbare, loyale en aanhankelijke hond die geschikt is voor gezinnen met kinderen. Ze zijn onderdanig maar leergierig, en als goed getraind, zijn ze goed gemotiveerd om naar hun verzorger te luisteren. De Briard is een rustige hond die zich bewust is van zijn omgeving. Hij is gevoelig en aanhankelijk tegenover zijn eigenaar, maar kan een waakhond zijn wanneer het nodig is. Ze kunnen ook een vrije spirit hebben wanneer ze in staat zijn om te lopen en te spelen. Briard wordt vaak als een populaire gezinshond gezien omdat ze betrouwbaar, maltip hebben, en vrijwel geen allergische reacties veroorzaken.

Hondentraining voor de Briard.

Hondentraining is een belangrijk onderdeel van het leven met een Briard. Ze worden beschouwd als intelligente en loyale honden die veel begeleiding en aandacht nodig hebben. Dit maakt hen perfecte kandidaten voor gehoorzaamheidstraining. Hondentraining voor de Briard is geoptimaliseerd om het beste uit deze intelligente viervoeters te halen. Door middel van consequent gebruik van positieve versterkingen en een goede verhouding tussen begeleiding en vrijheid, kunnen eigenaren de Briard helpen controle en discipline te ontwikkelen. Door het creëren van een duidelijke, veilige leeromgeving kan de eigenaar de Briard helpen zich te ontwikkelen tot een gelukkige en verantwoordelijke hond.

Briard verzorging

De Briards hebben, net als vele andere hondenrassen, een regelmatig verzorging nodig. Dagelijkse lichaamshaarborstel is de basis en moet worden gedaan met een sterke, metalen borstel. Let erop dat er een borstel wordt gekozen die geschikt is voor de lange, waterbestendige jas. Eenmaal in de paar weken moet je de hond met een schampo wassen en de oren, ogen en nagels moeten regelmatig worden schoongemaakt. Het is raadzaam om de voeten en vacht wekelijks te controleren op wonder, puistjes, teken of andere bijkomende schade. Verzorg ook een tweetal keer pe bezoek aan de dierenarts voor het verstrekken van de vaccinaties en voor een algeheel checkup.

De Briard heeft een lange, dichte, teruglopende vacht die ervoor zorgt dat de hond warm en droog blijft. Lucht het regelmatig, kam het en knip de lange haren eventueel af. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan een professionele trim behandeling nuttig zijn.

Briard Ras Geschiedenis

De Briard is een robuuste Franse herdershond. In de negentiende eeuw werd de Briard vooral gebruikt als herder en projectiehond voor vac-cows. Deze honden waren sterk, trouw en verantwoordelijk. In de twintigste eeuw begonnen de Fransen interesse te tonen voor het gebruik van de Briard als verdedigingshond, wat een opkomst in populariteit tot gevolg had. De Briard is een intelligente, trouwe en vriendelijke hond die bekend staat om zijn integriteit en liefde voor zijn gezin. De Briard is onverschrokken en sterk, en zal een goede bewaker zijn van je huis en je familie.

Issues

Briard Gezondheidsproblemen

De Briard is een geruststellende aanwezigheid in de familie. Hoewel de meeste Briard gezondheidsproblemen hebben die redelijk goed onder controle zijn, zijn er enkele genetische aandoeningen die potentieel problematisch kunnen zijn. Deze omvatten oogaandoeningen zoals retinale dysplasie, heup- en elleboogdysplasie, cardiale aandoeningen, deficiëntie van hypobeta-globulinemie en dermatofibrosarcoom protuberans. Het is daarom aan te raden om uw hond twee keer per jaar te laten testen op gezondheidsproblemen en om te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging om de algemene gezondheid van uw hond te waarborgen.

Briard Ras Samenvatting

Heb je ooit al van een Briard gehoord? Deze fonkelende middelgrote hond komt uit Frankrijk en lijkt meer op een kuddeveedrijver dan op een gezelschapsdier. Hoe geschikt is deze oeroude hond voor jou?

De Briard is een zeer slimme en loyale hond die een grote verbinding met zijn baasje aangaat. Ze zijn vrolijk, beschermend en energiek. Briards zijn ideaal voor mensen die veel tijd doorbrengen buiten. Het zijn uitstekende begeleiders voor kamperen, trekken, wandelen en ander buitenavontuur.

De Briard is ook een uitstekende waakhond en doet zijn best om het huis, familie en eigendommen te beschermen. Ze hebben geen extreem luid geblaf, maar ze zullen alert zijn als er iets is dat ze moeten laten weten. Toewijding en geduld zijn essentieel bij het trainen van een Briard.

Een Briard is geschikt voor gezinnen met een actieve levensstijl die een trouwe en geïntegreerde metgezel willen. Met het juiste trainingsprogramma kan deze trouwe en hardwerkende hond een geweldige toevoeging aan je gezin zijn. Dus, waar wacht je op? Neem je eigen Briard mee naar huis en geniet van deze kleurrijke en krachtige hond!