De Bordeauxdog is één van de meest populaire rassen in Amerika, en staat bekend om zijn prachtige donkere vacht, trouwe karakter en middelmatig grootte. Maar wat zijn precies de specifieke details die het karakteriseren? In dit overzicht lichten wij kort de belangrijkste kenmerken van de Bordeauxdog toe.

– Gemiddeld gewicht: 50-80 pond
– Gemiddelde hoogte: 28 – 32 inch bij de schoft
– Gemiddelde levensduur: 10-12 jaar

De Bordeaux Dog is een krachtig ras dat goed geschikt is als gezinshond, maar ook als begeleidingshond. Hij is energiek, zelfverzekerd, aanhankelijk, intelligent en goed opgeleid. Dus ben jij op zoek naar een betrouwbare, prachtige vriend en maatje, dan is de Bordeauxdog zeker een goede keuze! Wil je meer weten over het hebben van een deze eeuwenoude hondenras als huisdier? Lees dan verder op onze website over de geschiedenis, verzorging en meer aspecten van de Bordeauxdog!

Uiterlijk van de Bordeaux Dog

De Bordeauxdog is een krachtige en symmetrische hond, waarvoor harmonie een sleutelwoord is. Hij heeft een krachtige, maar nooit overdreven werkbuik, een middellange, sympathieke, maar nooit stoere of levendige blik, een krachtige, maar nooit te grove nek, getuigend van kracht en souplesse, een grote, vlakke schedel en een eerder kort snuit. De oren zijn middelgroot, plat en hangen langs de kanten van de schedel. De ogen zijn bruin, helder en aangenaam. De staart is mediumlang en hangt laag tijdens rust en is verhiefd maar niet over de rug als de hond vechtlustig is. De vacht is kort, stug en wat krullend, wat fundamentele bescherming tegen verschillende weersomstandigheden biedt.

Bordeauxdog Jas

De Bordeauxdog , ook wel Frans Mastiff genoemd, is een rustige, trouwe metgezel. Jas is een lange, gespierde, compacte hond met een lange, volle kop. Hij heeft een donkerrood tot bruin rode kleur met een zwarte haarschub die maskers, ruggen en kruinen dekt. Jas is intelligent en heeft een geweldige persoonlijkheid. Als hij goed gesocialiseerd is, is hij erg lief voor onbekenden en vriendelijk naar kinderen. Hij kan echter agressief zijn als hij niet goed opgevoed wordt. Jas heeft weinig verzorging nodig, behalve regelmatig borstelen met een rubber borstel en hier en daar bijknippen. Hij heeft geen speciale training nodig, maar u als ervaren hondentrainer kunt Jas helpen om zijn beste versie van zichzelf te worden.

Bordeauxdog Temperament

De Bordeauxdog is zeer intelligent en sterk, waardoor hij daardoor ook gemakkelijk te trainen is. Hij is zeker een leider en wil graag omringd worden door een kleine trouwe groep. De hond staat bekend om zijn loyaliteit en liefde voor zijn familie, waardoor hij een geweldige metgezel is. Hij kan echter ook geïsoleerd worden en ervoor kiezen een gebalanceerde relatie met alleen de familie aan te gaan. Zijn loyaal en aanhankelijk temperament maken hem daarom ideaal als gezinshond. Bordeauxdogs moeten echter ook dagelijks bezig zijn met oefening om hun mentale en fysieke vermogens te ontwikkelen.

Hondentrainings voor de Bordeauxhond

De Bordeaux Dog is een grote, krachtige hond die liefdevol gesselsilireerd door mensen met een sterke wens om controle over dit liefdevolle ras te hebben. Met de juiste hondentraining kan de Bordeauxdog leren behendig en elegant te bewegen, draaglijker en gehoorzamer te zijn. Hondenstylisten kunnen ook een verschil maken voor het verbeteren van de algehele verzorging van de Bordeaux Dog. Met speciale aandacht voor haaruitvalen, schoonmaken en verzorgen van de nagels, tanden, oren en ogen, kunnen problemen met het gedrag verminderen en de gezondheid bevorderen. Training methode hebben betrekking op allerlei gedragsaspecten, zoals gehoorzaamheidstraining, socialisatie, puppytraining en karaktertraining. De Bordeaux Dog kan een prachtig ras hond zijn als hij goed wordt getraind. Dit is waarom het zo belangrijk is om een ervaren en deskundige hondentrainer in te schakelen om je te helpen je Bordeauxdog op de juiste manier te trainen.

Bordeauxdog Verzorging

De Bordeaux-hond heeft dagelijkse verzorging nodig om goed gezond te blijven. Het is belangrijk om een vaste verzorgingsroutine te hebben. Eénmaal per week baden met shampoo gemaakt voor honden is het minst. Je hond moet ook regelmatig worden geborsteld om haar vacht glanzend en onaangetast te houden. Bij het trimmen van de hond moet je voorzichtig zijn en alleen een kam of borstel gebruiken om de haren uit elkaar te houden. Daarnaast moet de hond ook regelmatig worden nagelknippen en naar controles bij de dierenarts gaan. Als je hond de juiste verzorging ontvangt, zou deze gezond en zelfverzekerd moeten blijven.

Geschiedenis van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog, ook bekend als de French Mastiff, is een oud Franse ras dat al meer dan 800 jaar oud is. Het is een molosser hond, wat betekent dat het een atletische, zware rassen is. Bordeaux Doggen werden voor het eerst gefokt in de regio Bordeaux als waakhonden voor hun boeren. Ze werden gebruikt om kuddes dieren en eigendom te beschermen tegen dieven en wilde dieren. Tegenwoordig is de Bordeaux Dog een populaire gezinshond. Ze staan bekend om hun loyale en vriendelijke instelling, waardoor ze de perfecte begeleider en vriend zijn.

Bordeauxdog Gezondheid

Bordeauxdoggen worden algemeen beschouwd als gezond van aard. Ze zijn gevoelig voor entropion, een aandoening waarbij de oogleden zich omkeren en de ogen irriteren. Verder is HD (Hip Dysplasia) een bekende aandoening bij de Bordeauxdoggens, daarom worden er bij elke fokronde op röntgenfoto’s de heupen gecontroleerd. Ook kunnen Bordeauxdoggen gevoelig zijn voor allergieën, wat zich bijvoorbeeld kan uiten in jeuk of een verstopte neus. Je moet je er dus van bewust zijn wanneer je een Bordeauxdog koopt dat je de gezondheid van je pup goed controleren.

Samenvatting van ras Bordeauxdog

Wil jij een trouwe viervoeter met krachtige passie en een natuurlijke zelfverzekerdheid hebben? Dan is de Bordeauxdog een perfecte hondenras voor jou!

De Bordeauxdog is een robuuste, intelligente, vrij grote hondenras die stamt uit het zuiden van Frankrijk. Dit is een oud ras dat dateert vanuit de middeleeuwse tijd en was oorspronkelijk gebruikt voor de boerderijwerkzaamheden, zoals het ophalen van vee.

De Bordeauxdog is een geweldige metgezel, die inspireert tot trainen, met zijn energie en een sterk verdedigingsvermogen. Hij is aanhankelijk met zijn gezin, maar loopt liever zelf, geïnteresseerd in zijn omgeving. Een Bordeauxdog is altijd waakzaam, maar tegelijkertijd rustig en kalm. Dit ras is een uitstekende bewaker, loyaal en genereus met liefde en aandacht.

De Bordeauxdog is een uitstekende keuze voor actieve eigenaars die intrinsieke waarde hechten aan hun dieren. Het ras heeft een ambitieuze, speelse aard, wat betekent dat een gestructureerd trainingsregime nodig is om het beste uit de hond te halen. Deze rasse is ideaal voor mensen met ervaring in hondentraining, en die kunnen het hoge energieniveau van de hond aan.