De Ierse setter is een prachtig mengsel van energie, schoonheid en vriendelijkheid. Met hun lange slanke bouw, glanzend donkerrode vacht en elegante loopnogte, ze een verrukkelijke aanwinst van een huishouden of park. Maar wat is precies de Ierse setter? Wat is de gemiddelde grootte, levensduur en het gewicht van dit wezen? Hier is een overzicht:

• Gemiddeld gewicht: ca. 36 tot 45 kg

• Gemiddelde hoogte aan de schoft: ca. 58 cm

• Gemiddelde levensduur: 12-14 jaar

Hoewel ze energiek en speels zijn, zijn ze ook vriendelijk en aanhankelijk. Ierse Setters zijn alomtegenwoordig in gezinnen, dankzij hun prestaties bij wedstrijden en als trainingshond. Maar omdat ze zo breedgespierd zijn, moeten ze een uitstekende conditie hebben om hun actieve levensstijl te behouden.

Wil je meer weten over hondenopvoeding met Ierse Setters? Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat ze veilig en comfortabel blijven? Een goede voorbereiding op de eigenaarschap van een Ierse Setter zal je een lange weg helpen.

Ierse setter Uiterlijk

De Ierse Setter is een atletische, atletische hond met een robuuste lichaamsbouw. De kop is lang, met een brede neus, stevige mond en diepe, expressieve ogen. Het lichaam is een rechthoek, met een langwerpige rug en een stevige, gespierde nek. De flanken worden aangeduid als de borstribben. De staart is mediumlang en getailleerd. De Setter’s jas is zacht, geregeld en waterafstotend. Kleuren variëren van lichtbruin/wit tot donker rood/wit.

De Ierse Setter’s temperament is een krachtige combinatie van waakzaamheid en verfijning. Ze zijn alert, speels, energiek, intelligent, affectief, vriendelijk en speels. Ze kunnen sterk aanwezig zijn in familieomstandigheden en worden goed gesocialiseerd met mensen.

Om een ​​goede hondenopleiding te krijgen, is het belangrijk dat de Ierse Setter sessies krijgt die hij leuk vindt. Clicker-training, positieve versterking en begripvolle leiding zijn de beste methoden voor het trainen van Ierse Setters. Het is ook belangrijk dat het gedrag van de Setter wordt gecontroleerd om problemen te voorkomen.

De verzorging van de Ierse Setter is gemakkelijk, vooral als de hond vaker wordt geborsteld en regelmatig wordt gebaad. Ze hebben veel oefening nodig en dagelijkse wandelingen of zwemmen zullen hun behoeften aan lichaamsbeweging aanvullen. Wanneer ze met andere dieren worden geconfronteerd, moeten extra stappen worden genomen om te voorkomen dat ze agressief gedrag vertonen.

Ierse Setterjas jas

De Ierse Setter is een middelgrote hond met een prachtige rompwervel met een enigszins platte rug. De oren zijn laag, de ogen helder. Hij heeft een zijdeachtige vacht en droogt daarom ook goed op als hij droog is. De vacht kan van kleur variëren omtrent beige, bruin, rood of zwart. De Ierse Setter heeft een temperamentvol en uitbundig karakter, waardoor hij een uitstekende familiehond is. Hij houdt van buitenactiviteiten en heeft behoefte aan veel dagelijkse beweging. De hond is intelligent en leergierig, maar kan soms nogal temperamentvol zijn. Om dit te overwinnen is persoonlijke aandacht en goede trainingsmethoden nodig. Door begeleiding zal hij zich geweldig ontwikkelen tot een emotioneel stabiele hond met een hele leuke persoonlijkheid.

Ierse setter Temperament

De Ierse Setter is een actieve, speelse en enthousiaste vechter die altijd klaar is om te spelen, rennen, en zwemmen. Het is lief en zeer sociale hond die graag heeft gezelschap en veel interactie met mensen. Het heeft een positieve mindset en temperament waardoor het zeer gemakkelijk te leren en te trainen. Hoewel de Ierse Setter hardnekkig kan zijn, is het meestal gemakkelijk om te motiveren en te trainen met positieve versterking. Het is ook bekend voor zijn koppigheid, maar kan ook teder, gul, liefdevol en vergevingsgezind zijn. Het is naar behoren gesocialiseerde honden die erom zullen vragen om met andere huisdieren en mensen te spelen en ons huis te delen. Het is belangrijk om de nieuwe eigenaar van een Ierse Setter te informeren over hun geweldig temperment en loyaliteit.

Hondenopleiding voor Ierse Setter

Een Ierse Setter is een levendige en gedurfde hond, zonder veel moeite te leren en is geschikt voor gehoorzaamheidsopleiding. Hondenopleiding voor Ierse Setters is cruciaal omdat het helpt om de gehoorzaamheid, discipline, en socialisatie van de hond te verbeteren. Onze opleiding richt zich op iedereen, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de Ierse Setter onmiddellijk luistert naar commando’s zoals stoppen, zitten, etc. Als dit goed wordt geleerd, zal het een trouwe en gelukkige hond maken die direct gehoorzaamt en gewoon is aan bepaalde situaties. Hondenopleiding voor Ierse Setters helpt om het volle potentieel van deze soort te benutten.

Ierse Setter Verzorging

Ierse setter verzorging is belangrijk om levendigheid en gezondheid van uw hond te waarborgen. Het vereist regelmatig kammen en borstelen met een borstel met korte metalen tanden, om vloer en een kluit in hun vacht te verwijderen. Let ook op de staart van de hond: ze zijn bekend om hun prachtige vormen en bewegingen te hebben. Bij het trimmen te veel vacht kan, de staart zijn charme verliezen. Daarnaast is het ook belangrijk om de oren van de hond te controleren en schoon te maken om bacteriële infecties te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen regelmatig te poemen met een gepaste shampoo en conditioner, om de mooie kleur van de vacht te behouden. Als uw Ierse Setter enthousiaste voor wandelingen is, vergeet dan niet om de huid te onderhouden met een gepaste hydraterende crème.

Ierse setter Stamboomgeschiedenis

De Ierse setter is een oud ras dat is gefokt om te jagen. Het dateert meer dan 400 jaar terug in de regio counties Killarney, Cork en Kildare in Ierland. Hun enorme energie en actieve natuur duiden erop dat ze destijds als veelzijdige jagers werden gebruikt. Ierse setters zijn vriendelijk, liefdevol en alert, en ze worden geacht een groot karakter te hebben. Hoewel sommige mensen denken dat ze oorspronkelijk gezelschaps- en showhonden waren, werden ze destijds eerder als jachthonden gebruikt. Vaak worden aan Ierse setters lange staarten toegevoegd om hun interessante jachtbewegingen makkelijker waar te nemen.

Ierse setter Gezondheid

De Ierse Setter is een robuust en krachtig gebouwde hond. Ze hebben een lange, volle, golvende of golvende vacht. De Ierse Setter is een kleine tot middelgrote hond. Als het gaat om de gezondheid van de Ierse Setter, hebben sommige erfelijke aandoeningen invloed op het ras, waaronder heupdysplasie en epilepsie. Bovendien kunnen ze oogproblemen, teefincontinentie, allergieën en auto-immuunziekten ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om regelmatig controles bij de dierenarts te laten uitvoeren.

Ierse setter rasbeschrijving

Heb je ooit al eens van een Ierse setter gehoord? Deze vriendelijke en actieve hond is een perfecte match voor gezinnen die op zoek zijn naar een trouwe viervoeter!

Ierse Setters zijn opgewekte honden met veel energie. Ze zijn veeleisend wat betreft training en beweging; maar goed opgeleide honden hebben een goed karakter dat trouw en alertheid combineert. Ze zijn intelligent en makkelijk op te leiden, maar als ze vervelen, kunnen ze problemen veroorzaken. Deze honden hebben veel aandacht en interactie nodig, dus bij lange tijd alleen zijn kunnen ze last krijgen van verveling.

De Ierse Setter is een uitstekende keuze voor actieve gezinnen die genoeg tijd en energie hebben om hun trainings- en bewegingsbehoeften te vervullen. Ze zijn geweldige metgezellen met hun amusante karakters, maar benodigd ook veel oefening en mentaal stimulus. Voor mensen die een goedgehumeurde, energieke en sociale hond zoeken, kan een Ierse Setter een ideale partner zijn.