De Shar-pei is een elegante, intelligente hond met een prachtig, dikke vacht. Het is een ras dat sinds de vroege 19e eeuw bestaat, waardoor het een van de oudste hondenrassen ter wereld is. Laten we beginnen met de kenmerken van de Shar-pei:

– Gemiddeld gewicht: 22-32 pond
– Gemiddelde hoogte bij de schoft: 18 tot 19 cm
– Gemiddelde levensduur: 10-14 jaar

De Shar-pei heeft een slank, gerijnst lichaam, met een korte rug en een gezicht dat enigszins omhoog loopt, waardoor het een uniek uiterlijk krijgt. Hun vacht is stug, ruw en af en toe waterafstotend. Wat leuk is over de Shar-pei is dat ze geen kam en borstel nodig hebben. Ze hebben ook geen speciale kleding of extra baden nodig om hun vacht in optimale conditie te houden.

Shar-pei’s zijn intelligente, trouwe en rustige honden. Ze hebben misschien een korte aandachtsspanne, maar ze zijn erg trouw en lief voor hun baasjes. Ze hebben geduld en toewijding nodig om de juiste cursus te volgen. Met de juiste aanmoediging en trainingsmethoden kunnen Shar-pei’s leren om vriendelijk en trouw te zijn.

Kortom, als u op zoek bent naar een elegante, intelligente en liefdevolle hond, moet u absoluut eens kijken naar de Shar-pei! Kunt u uw droom Shar-pei verzorgen?

Shar-pei Uiterlijk

Shar-pei’s zijn krachtige, atletische honden met een kenmerkende bouw. Ze hebben een compacte, vierkante bouw met een kort, dik haar dat vaak is gevallen. De kop van de Shar-pei is breed, met een korte bek en een kenmerk de diepliggende ogen. Hun oren zijn relatief klein en lopen vooruit langs de kaken. Ze hebben ook een kenmerkende rimpelige huid over hun hele lichaam, meestal in een kleur die vaak donkerder is dan de rest van het lichaam. Ze hebben ook lange, gedrongen benen. Shar-pei’s zijn over het algemeen energieke honden die niet alleen actief zijn, maar ook gevoelig voor training. Ze hebben veel aandacht en liefde nodig om gelukkig te zijn, en ze willen graag samenwerken bij alles wat je vraagt. Shar-pei’s hebben een groot verzorgingsbehoeften vanwege hun rimpelige huid, wat een geweldige manier is om kwaliteitstijd met je hond te hebben en tegelijkertijd er zeker van te zijn dat ze gezond zijn.

Shar-pei Jas

De Shar-pei is een kenmerkende hondenfok die herkenbaar is door hun plooiachtige huid, korte benen en klaver-achtige staart. De Shar-pei heeft een doortastend karakter en is moedig, alert en koppig. Jas is een Shar-pei van 5 jaar oud. Hij houdt ervan om te spelen en is zeer gehecht aan zijn baasje. Hij heeft een zelfverzekerde houding en geniet er van om zijn grenzen verkend. Jas is goed getraind en is gevoelig voor consistent commando’s, vooral als het inslijpen van een commando gepaard gaat met een traktatie. Om zijn beste leven te geven, heeft Jas de meest kwalitatieve verzorging nodig; vanuit een gezond dieet tot eerlijke beweging en leuke speeltijd. Al met al is Jas een geweldige huisgenoot waar iedereen van kan genieten.

Shar-pei Temperament
Shar-pei Geslacht

Shar-pei’s zijn intelligente, maar stoere honden met een stevig temperament. Ze zijn een goede metgezel, als je bereid bent om hun behoefte aan af en toe een stevige uitdaging tegemoet te komen. Shar-pei’s hebben meestal een rustig karakter, maar ze zijn vaak heel plichtsgetrouw. Ze reageren sterk op trainings- en opvoedingsmethoden en kunnen gemakkelijk worden geconditioneerd om tot leuke resultaten te komen. Ze kunnen een beetje terughoudend zijn als ze worden geconfronteerd met onbekende situaties of mensen, maar als je hun vertrouwen hebt verdiend zullen ze trouw zijn aan hun eigenaren. Vergeet niet: als je Shar-pei de opvoeding geeft die het verdient, dan zal het een fantastische familiehond zijn.

Hondenopleiding voor Shar-pei

Hondenopleiding is een must voor Shar-Pei’s. Hoewel dit speciale ras intelligent is en gemakkelijk kan leren, is het belangrijk dat u een korte cursus volgt wanneer u een Shar-pei krijgt om het dier zo goed mogelijk te sturen. Hondenopleiding voor Shar-pei kan zowel individueel worden gedaan als met een klasinstelling. Door het aanleren van basiscommando’s zoals ‘zit’, ‘af’ en ‘stay’ kunnen de Shar-Pei’s beter reageren op uw instructies. Door vroeg te beginnen met opleiding, kunnen ze gemakkelijker met andere honden en mensen omgang en kan worden zorg ervoor dat u een goed gedragskompas volgt. Hondenopleiding voor Shar-pei is zoals elke andere hondenopleiding, maar het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te zijn in hun opvoeding.

Shar-pei Verzorging

De Shar-pei is een unieke en rustige hond, maar waarvan de verzorging specifieker is dan van andere hondenrassen. Zorg er altijd voor dat je een Shar-pei regelmatig borstelt om de vacht in goede conditie te houden. Bovendien moet je de vacht schoon en vrij van knotsen houden. Een regelmatige badbeurt is ook aan te bevelen om schilfers en oliën te verwijderen. Zorg tevens om dat de nagels geknipt worden voor comfort tijdens het lopen en om hun eigenlijke vorm te behouden. Ademhalings- en oogproblemen kunnen ook voorkomen bij de Shar-pei, dus routine controles door een dierenarts helpen om dit te voorkomen. Daarnaast moet je ook regelmatig de gebitsgezondheid van een Shar-pei controleren.

Shar-pei Ras Geschiedenis

Shar-pei is een oude ras dat afkomstig is uit het oude China. Dat gezegd, er zijn geen records die Shar-pei’s ras voorgeschiedenis precies kunnen aantonen. Men gelooft dat het ras mogelijk ontwikkeld is als een middel om mensen te beschermen tegen bedreigingen. Tijdens het bewind van het communistische regime, was het op het punt om uit te sterven doordat veel pupjes gefokt werden om vervolgens als voedsel of lobby gebruikt te worden. Fortuinlijk genoeg werd Shar-pei herontdekt en kreeg het een tweede kans. Tegenwoordig is Shar-pei een populaire hondenras met een liefdevol en vriendelijk karakter.

Shar-pei Gezondheid

De Chinese Shar-pei is een unieke hond met een spectaculair uiterlijk. Onder de vele eigenschappen die Shar-pei zo bijzonder maken, is de gezondheid van hoge prioriteit. Ook wel als ‘droogvelshond’ bekend, behoren jeuk, huidallergieën en luchtwegproblemen tot de vele gezonde stoornissen waaraan gevoelig bij het ras. Omdat het vaak polygaal gewicht is, is het ook gevoelig voor voedselintolerantie en overgewicht. Daarom moeten eigenaars voorzichtig zijn met het uithoudingsvermogen en de voeding van Shar-pei. Toezicht op het gedrag en regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen, is ook belangrijk. Door goed voor de hond te zorgen, voorkom je tal van gezondheidsproblemen die vaak bij Shar-pei voorkomen.

Shar-pei Ras Samenvatting

Vraag jij je af of een Shar-pei bij jou past? Deze Chinese, langharige hond is een bijzonder geliefd ras geworden, vooral vanwege zijn kenmerkende uiterlijk. Maar is een Shar-pei echt geschikt voor jou?

Een Shar-pei is een idealite hond voor actieve mensen die hun huisdier meenemen op wandelingen of het uitoefenen van een andere vorm van fysieke activiteit. Hoewel Shar-peis gewoonlijk een rustige geest hebben, zijn ze energiek en hebben ze regelmatig ruimte en vrijheid nodig om te rennen en gewoon van te genieten. Shar-peis zijn ook gezinsdieren die graag op schoot kruipen als er rustig aan gedaan wordt.

Omdat Shar-peis intelligent en waaks zijn, is training een uitstekende manier om hen aan te moedigen hun beste gedrag te vertonen en hun spanningen te verminderen. Shar-peis kunnen ook problemen hebben met andere huisdieren en moeten leren socialisatie en manieren.

Omgekeerd, Shar-peis zijn een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een loyale vriend. De meeste Shar-peis ontwikkelen een sterke band met hun eigenaars en zijn altijd bereid om met hen te gaan op avontuur. Voor goed geëducateerde eigenaars, zijn de Shar-peis veruit een van de beste rassen.