Pekingeesen zijn populair bij hondenliefhebbers en worden vaak als gezelschapshond gehouden. Het is een gevlekte, robuuste en dappere hond met een karakter dat overeenkomt met dat van een herdershond. Ze worden vaak gebruikt als showhonden, maar ook als gezelschapshonden. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de meest voorkomende kenmerken van de Pekingees.

– Gemiddeld gewicht: 8 tot 10 kilo.
– Gemiddelde schofthoogte: ongeveer 30 cm.
– Gemiddelde levensduur: 12 tot 16 jaar.

De Pekingees is een kloek en robuust kleine rasdat herkenbaar is aan zijn ruige vacht en korte, gespierde staart. Het is een intelligente, ruwe en stipte hond met een goed karakter en is zeer trouw aan zijn baas. Een Pekingees heeft een sterk uithoudingsvermogen en kan zich aanpassen aan verschillende situaties. Wil je er echt een te leren kennen? Waarom test je het zelf dan niet?

Pekingees Uiterlijk

De Pekingees is een kleine, sympathieke hond, verwant aan de Shih Tzu, die al meer dan 2000 jaar gefokt wordt in China. Deze kleine, robuuste hond heeft een driehoekige kop, een stevige kaak en de oren zijn groot, recht en getuigd naar beneden. De oogkleur is donkerbruin. De ruglijn loopt recht en glad omlaag vanaf 11 de schouderbladen. De staart is in een cilinderrvorm gedragen en bedekt met een lange pluim. De hoogte van een volwassene Pekingees is tussen de 8-10 inch. De meeste Pekingees zijn van een massif of deftig uiterlijk, maar er zijn er ook een aantal die speelser zijn. Er is een groot verschil in kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn crème, bruin, rood en zwart. De meeste Pekingees hebben een buitengewone reiskwaliteit, waardeert fysieke aanraking en liefdevolle aandacht, waardoor ze een geweldig gezelschapshond zijn. Pekingeesen zijn gezichen en energiek, maar ook gevoelig en intelligent. Er is een vast trainingsprogramma dat puppy’s en jongere Pekingeesen zal helpen zich te ontwikkelen tot gelukkige, gehoorzame honden. Daarnaast vereisen ze ook veel verzorging, waaronder dagelijkse borstelen, mondhygiëne en het trimmen van de nagels.

Pekingees Jas

De Pekingees is een compacte, intelligente en middelgrote hond die voortkomt uit China, waar het al sinds de 14e eeuw als een ras gezien wordt. De Pekingees heeft een korte vacht die komt in een zwart-wit kleurenpalet. Ze hebben vaak een lange, rechte staart en een licht kortere snuit. Het is een sterke hond met veel energie, maar ook vriendelijk, treuzelig en onderhoudender. Kaarsrechte poten en een stevige rug kenmerken de Pekingees. Ze kunnen 14 jaar of meer leven, met goede verzorging en voeding. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen, zodat ze dol zijn op uitgebreide wandelingen. De Pekingees is een unieke combinatie van schattig én stoer, wat hun populair en geliefd bij baasjes maakt.

Pekingees temperament

Pekingeesen zijn actieve, intelligente, en sociale honden die van aandacht en gezelschap houden. Ze zijn meestal loyaal en trouw aan hun eigenaars, en ze zullen een hechte band met hun verzorgers ontwikkelen. Pekingeesen controleren kwaliteit opgelegd op door hen gestelde normen, geeft hun een sterke persoonlijkheid. Ze zijn uiterst alert en willen nogal eens bevelen aannemen van hun eigenaar. Ze toont geen agressiviteit tegenover andere honden en mensen, maar ze kunnen toch een beetje dominant zijn tegenover andere huisdieren. In het algemeen is de Pekingees extreem aanhankelijk en bewaken ze trouw het huis en zijn mensen of andere dieren die deel uitmaken van de familie.

Hondentraining voor Pekingeesen

Hondentraining is een belangrijk onderdeel van je verantwoordelijke hondenbezit. Honden zoals Pekingeesen hebben de neiging om diepgaand met de baas te verbinden, wat betekent dat specifieke trainingsmethoden zorgvuldig worden toegepast om de beste resultaten te bereiken. Door consequent verantwoordelijk gedrag te belonen, kun je de Pekingees helpen vertrouwen in jouw leiderschap op te bouwen. Hondentraining voor Pekingeesen is ook opgebouwd uit formele lessen, waarbij spel, behendigheid en eenvoudige commands hulp bij het creëren van een goed gehoorzame hond. Door het inhuren van een professionele hondentrainer, kunnen de eigenaars van de Pekingeeser leren hoe ze hun hond het beste kunnen trainen.

Pekingees Verzorging

Pekingeesen zijn een ontzettend lief, klein ras. Hun middelgrote stevige lichaam is sterk, met dikke, korte vacht die perfect is voor een actief leven. Pekingeesen hebben weinig verzorging nodig en zijn geweldige huisdieren. Ze houden van het leven in het gezin, waarderen knuffels en kunnen goed overweg met kinderen van alle leeftijden. Pekingeesen hebben dagelijkse wandelingen nodig om in goede conditie te blijven, maar zij bedriegen niet in termen van lichaamsbeweging. De verzorging bestaat uit het borstelen van de vacht met een zachte borstel om tangle te vermijden en het oog van de hond te controleren op variaties. Als u klaar bent met het borstelen, vergeet dan niet om de oren van uw Pekingees schoon te maken met een oor zuigbal.

Pekingees rasgeschiedenis

De Pekingees is een oud ras, dat zijn oorsprong heeft gevonden in het keizerlijke Chinese hof van de negende eeuw. Beroemd om hun liefhebbende en trouwe karakter, werden de Pekingeesen ook gezien als talismanen van goed fortuin. Bijgevolg werden ze slechts gereserveerd voor de elite van de Chineese samenleving. Volgens verhalen werden Pekingeesen bedacht om koningen te beschermen tegen duistere magie en om hun karma te verbeteren. Rond 1840 reisden de eerste Pekingeesen naar Europa waar ze voormalige koninklijke families begonnen te bevolken. Tijdens de twee Wereldoorlogen werd het ras in gevaar gebracht, maar na de oorlogen werd er hard gewerkt aan herstel. Tegenwoordig zijn Pekingeesen alomtegenwoordig over de hele wereld.

Pekingees Gezondheid

Pekingeesen staan bekend om hun ​​geweldige gezondheid. Hoewel ze soms last hebben van allergieën en grauwe staar, hebben ze een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Om hen gezond te houden, moeten ze regelmatige bezoeken aan de dierenarts plannen en regelmatig onderzoeken. Hun oren en ogen moeten regelmatig worden gecontroleerd om te voorkomen dat er infecties optreden. Bovendien hebben deze honden regelmatige paring nodig om gezond te blijven. Regelmatig voeren met een kwaliteitsvoer helpt ook bij het gezond houden van uw Pekingees.

Pekingees Ras Samenvatting

Heb je ooit gedacht aan het krijgen van een Pekingees? Deze kleine maar krachtige honden zijn de perfecte gezinshond en worden gezien als één van de beste rassen voor een eerste keer eigenaar.

Pekingeesen hebben een sterke volgzame persoonlijkheid met een reputatie als masseurs voor hun zachtheid. Ze zijn liefdevol, aanhankelijk en trouw aan hun eigenaar. Ze zijn ook gefocust op training, intelligent en vrij makkelijk om te trainen.

Pekingeesen zijn een ideale keuze voor gezinnen die een klein ras dat lief en energiek is zoeken. Ze minimaliseren ook het aantal allergieën, vereisen weinig verzorging, en gedragen zich goed in huishoudens met kinderen. Ook al zijn ze kleiner in formaat, hebben ze een harde karakter dat ze waardig maakt als uw lieve beschermer.

Dus als u op zoek bent naar een geweldig gezelschapshond die veel karakter en klasse biedt, kijk dan eens naar de Pekingees. Deze hond zal je zeker niet teleurstellen.