De Keeshond behoort tot de Spitz-type hondenrassen van de FCI-groep 5. Het is een intelligent, aanhankelijk en vriendelijk hondenras. Maar wat is de gemiddelde gewicht, hoogte en levensduur van een Keeshond? Hier is de Keeshond Overzicht voor een informatie kaart:
De gemiddelde gewicht van een Keeshond is ongeveer een 10 kilo.
De gemiddelde hoogte van een Keeshond is ongeveer een 23 cm bij de schoft.
De gemiddelde levensduur van een Keeshond is meestal 12 à 15 jaar.

Keeshonden zijn intelligente en betrouwbare huisdieren die ook aanleg hebben voor training. Wil je meer over deze prachtige honden weten? Wil je weten hoe je een Keeshond kunt africhten? Wil je meer weten over de verzorging van Keeshonden? Lees dan verder voor meer informatie!

Keeshond Uiterlijk

De Keeshond is een klein tot middelgrote hond die een uniek uiterlijk heeft dat door iedereen herkend wordt. Het heeft een lang staartje en een dikke vacht die naar het lichaam toe glijdt. De ogen zijn donker, expressief en waakzaam. De oren zijn dik en omhoog staand. De Keeshond is als ras niet alleen mooi, maar ook energiek, intelligent, loyaal, trouw, vriendelijk en kalm. De kleur van de vacht hangt af van de leeftijd van de hond. Als pup is de Keeshond rood-grijs met lichtere lokken en zwarte maskers, maar als volwassene wordt de kleur donkerder — een bijna zwarte grijs met slagersranden. De vacht hoeft maar twee keer per jaar te worden geborsteld en het is ook belangrijk om de kenmerkende lokken van de Keeshond te scheren voordat ze te verstrikt raken. De Keeshond is een ideale gezinshond die het beste reageert op training die wordt gegeven door het hele gezin. Hij is altijd graag samen met alle leden van het gezin. Keeshonden zijn erg gehoorzaam en willen graag alleen met hun baasjes spelen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met het milieu waarin de Keeshond leeft, omdat hij een kwetsbaar ras is. Ze moeten worden beschermd tegen extreme temperaturen, zoveel mogelijk vrije tijd in een omheinde tuin hebben en regelmatig worden gewogen om te voorkomen dat ze te zwaar worden.

Keeshond Jas

De Keeshond, afgeleid van het Nederlandse woord ‘Keeshondje’ is een attractieve, actieve hond, met een mooi dubbeldekkers kapsel. Hij is een intelligente gezelschapshond die een trouwe bondgenoot is en bekend staat om zijn humorvolle persoonlijkheid. Jas is een echte Keeshond en heeft tal van eigenschappen. Hij is een prachtige, plichtsgetrouwe hond met een grote neus en een lief gezicht. Hij is zeer gehoorzaam en luistert zeer goed naar commando’s. Hij is een stabiele gezinshond en kan goed spelen met kinderen. Zijn vacht vereist matig veel verzorging en trimmen om er mooi uit te zien. Jas is een aangenaam gezelschap en een goede metgezel.

Keeshond Humor

Keeshond Humor is een van de eigenschappen van de Keeshond waar veel eigenaars dol op zijn. De hond is zeer alert en vrolijk. Ze zijn altijd bereid om een grapje te maken en gefascineerd door mensen. Ze zijn dol op games en zijn erg goed in problemen oplossen. Keeshonden zijn bijzonder goed met andere huisdieren en kinderen. Ze kunnen urenamen spelen met andere huisdieren en gezelschap zoeken bij kinderen. Ze zijn altijd klaar om hun best te doen om hun eigenaren te vermaken met hun komische gedrag. Keeshonden zijn een intelligente ras die bijzonder aangenaam is in het huishouden.

Honden Training voor Keeshonden

Keeshonden zijn uitstekende familiehonden en staan ​​bekend om hun vriendelijkheid. Ze zijn lui, maar tegelijkertijd actief en energiek en hebben training nodig om hun natuurlijke aanleg te benutten. Hondentrainers kunnen Keeshonden helpen bij het oefenen van fundamentele commando’s, het verminderen van ongewenst gedrag en het verbeteren van hun gedrag. Hondstraing voor Keeshonden richt zich ook op het helpen van kleinere rassen, zoals angst, onzekerheid en gedragsproblemen. Sommige trainers bieden ook speciale cursussen aan die zich richten op de gevoeligheid van het ras. Honden training is cruciaal voor Keeshonden om een ​​welbehagen familiehondje te worden en plezier te hebben met hun nieuwe bazintje.

Keeshondverzorging

De Keeshond is een actieve, energieke hond die een geweldige gezinshond is. Bij verzorging is een regelmatig en grondig borstelen en kammen van hun dikke en langharige vacht noodzakelijk. Om de gezondheid van uw hond te behouden, moeten hun oren regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt. Ontharing kan nodig zijn tijdens warme zomers en voor het verminderen van het haarverlies in het huis. Als uw Keeshond buiten komt om te spelen, is het belangrijk om de voeten na elke wandeling schoon te maken. Door de tanden van uw hond regelmatig te poetsen, te voorkomen dat de mondgeur en helpt ook bij het voorkomen van tandproblemen. Uw Keeshond moet ook regelmatig worden gewogen om de gezondheid en de voeding goed in de gaten te houden.

Keeshond Ras Geschiedenis

De Keeshond is al meer dan twee eeuwen een populaire hond in Nederland. Het ras, ook wel de Wolfsspitz genoemd, geniet van een lange geschiedenis. Volgens de Nederlandse Kynologenclub is de Keeshond waarschijnlijk afstammeling van Spitshonden uit het oude Noorwegen en het oude Duitsland. De naam van het ras kwam van de negentiende-eeuwse Nederlandse patriot Kees de Gyselaer, een leider van de patriottische Bataaven. De Keeshond was zijn fanatieke aanhanger en de hond werd ook de Keeshond genoemd. Vandaag de dag wordt de Keeshond algemeen erkend als een prachtig huisdier en deze trouwe, aanhankelijke honden zoeken vaak eigenaren.

Keeshond Gezondheid

Een Keeshond lijkt meteen op te bollen door de lange en overvloedige vacht, maar ondanks dit uiterlijke voorkomen is de Keeshond rustig, evenwichtig en zelfverzekerd. Bovendien hebben Keeshonden een uitstekende gezondheid. Ze zijn robuust door hun goede weerstand, stevige skeletstructuur, betrouwbare spijsvertering en weinig gevoeligheid voor ziekten. Aan te raden is om uw Keeshond naar de dierenartsen te brengen voor een jaarlijkse check-up en om de vaccinaties up-to-date te houden. Daarnaast is het belangrijk dat u de tand- en vachtverzorging niet uit het oog verliest, om het leven van uw Keeshond zo gezond mogelijk te houden. Overleg eventueel met uw dierenarts welke supplementen voor Keeshonden zinvol kunnen zijn.

Keeshond Rassenoverzicht

Heb je ooit gedacht aan een Keeshond als huisdier? Deze bekoorlijke, vriendelijke herders zijn gemaakt voor een leven om te genieten. Maar zijn Keeshonden geschikt als huisdier?

Keeshonden zijn uitstekende als je huisdier wilt. Ze houden van gezelschap, zijn gevoelig en zeer intelligent, met een uitstekend vermogen om te leren. Hun stevige maar niet te hoge energieniveaus maken Keeshonden geschikt als metgezel voor mensen van alle leeftijden, maar vooral voor oudere mensen.

Keeshonden kunnen nog steeds een goede boerderijhond zijn, met een ‘watchful-eyed’ aanhankelijkheid en een uitstekende waakzaamheid. Ze zijn enorm trouw aan hun eigenaar en familie en zullen nooit aarzelen om een waarschuwing te geven.

Maar Keeshonden hebben ook een bijzondere liefde, aandacht en genegenheid van hun menselijke metgezellen nodig. Door lange wandelingen of spelletjes te maken, is het een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je Keeshond krijgt waar hij echt om vraagt.

Met hun stijlvolle vacht die elk seizoen verandert, is het niet moeilijk te zien waarom Keeshonden zo populair zijn als huisdier. Dus, als je op zoek bent naar een trouwe metgezel, maar tegelijkertijd ook geschikt is voor lange wandelingen en actief spel, kies dan voor een Keeshond.