De Cane Corso behoort tot de groep van molossers. Dit is een prachtige hond met een atletisch uiterlijk. De gemiddelde gewicht van een Cane Corso is 45-50 kg voor reuen en 35-45 kg voor teven. De gemiddelde hoogte van de schoft is 60-68 cm bij mannelijke honden en 58-65 cm bij teven. De verwachte levensduur van een Cane Corso is 11 – 12 jaar.

De Cane Corso is een intelligente, rustige en zelfverzekerde hond die nauwe banden met zijn eigenaar heeft. Het is aardig en vriendelijk naar familieleden, maar behandeld het eigendom aan de andere kant met respect. Dit betekent niet dat de hond aanhankelijk of slaafs is, maar eerder dat ze aan de hoogste leider loyaliteit toont.

De Cane Corso is een duurzame en sterke hond, en daarom hebben ze oefening en training nodig. Om de mogelijke gevolgen van een passief en oningevoerd leven te voorkomen, moeten eigenaren hun tijd investeren in een actieschema om de fysieke en mentale gezondheid van de hond te onderhouden. Wat u hier kunt verwachten van hondentraining voor Cane corso? Wilt u weten hoe u uw Cane Corso kan verzorgen om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke gezondheid geniet? Lees verder voor meer informatie!

Cane corso Uiterlijk

De Cane Corso is een mooie, krachtige, atletisch uitziende hondsoort. Het heeft een geraffineerd hoofd met een breed voorhoofd en kenmerkende, lichte oogogen. Het lichaam is lang en gespierd met voldoende veerkracht zonder dikke buik of schouders. Hun staart, vrij lang en laag hangend en het haar is kort, glad en stijl. Dit ras kan in verschillende kleuren variëren van gestroomd blauw of zilver, paarsachtig zwart tot net rood bruin. De Cane Corso moet stevig en alert uitstralen voor een symmetrische verschijning.

Kane Corso jas

De Cane Corso is een robuuste hond met een robuust lichaam dat tot de Italiaanse molosserhondrassen behoort. Ze zijn vaak aangepast aan het leven van hun baas. De staart is laag, meestal tussen de benen van de hond, wat een gespierd en nobel voorkomen geeft. Ze hebben een compact bouw en een atletisch lichaam met een grote kop. Hun haar is kort, dik en glanzend met een textuur die aan een leren jas doet denken. Hun staart is vrij kort en breed aan de basis, maar puntig aan de uiteinden. De gemiddelde leeftijd van een Cane Corso is tussen de 10 en 12 jaar. Deze grote, maar zachtaardige honden zijn kalme, loyale metgezellen die goed getraind kunnen worden en erg goed met kinderen kunnen opschieten.

Cane Corso Temperament

Cane Corso’s zijn middelgrote tot grote Italiaanse Molossers met een sterk temperament. Ze zijn toegewijd, intelligent en loyaal. Als je de tijd neemt om te trainen, zal de Cane Corso een geweldige metgezel voor je zijn. Cane Corso’s hebben een dominante natuur en kunnen agressief worden als ze zich niet volledig veilig voelen. Daarom is het van vitaal belang dat je deze hond op de juiste manier opvoedt en de mogelijke problemen met betrekking tot het gedrag al vroeg en adequaat aanpakt. Het is ook belangrijk dat je consequent bent in het geven van commando’s. Als je de training aanhoudt en vertrouwen hebt in je hond, zal je een geweldige bond hebben met je Cane Corso.

Hondentraining voor Cane Corso

Hondatraining voor Cane Corso is een uitdaging, maar het levert ook veel voldoening op. Omdat gestationeerde Cane Corso lijkt op uitdagende dog breeds zoals Rottweilers en Duitse Herders, moet extra training worden overwogen. Het vereist een breed scala aan leersessies en het is belangrijk om te begrijpen dat Cane Corsos zijn slimme, actieve en energieke honden. Als u op zoek bent naar een positieve en constante training van Cane Corso’s, dan is hondentraining een geweldige optie. Het doel van training is om een solide relatie tussen baas en honden te creëren. Met de juiste hulpmiddelen, zoals veel lof,beloningen, positieve versterking, consistentie, discipline en liefde, kun je een goede start maken voor je Cane Corso om een goede gehoorzaamheidstraining te krijgen.

Cane corso verzorging

Cane Corso verzorging vereist een aantal regelmatige verzorgende taken, waaronder het bijwerken van de nagels, het borstelen van de vacht, het regelmatig wassen en het verwijderen van tandplaque. Kortom,Het is cruciaal dat de Cane Corso’s regelmatig worden geborsteld, om te voorkomen dat hun vacht door verstuiving en knopen verstopt raakt en beginnen te stinken. De tanden moeten minimaal twee keer per week door middel van tongborstel of tandpoeder worden gereinigd. Zorg ervoor dat je je hond dagelijks of tweewekelijks laat controleren door een dierenarts voor een grondige inspectie om naar eventuele problemen met hun gezondheid te zoeken. Voor een goede gezondheid van uw Cane Corso, oefen dan voldoende, geef uw hond gezonde voeding volgens hun instructies en voer uw verzorgende taken uit om ervoor te zorgen dat uw puppy gezond blijft.

Kane Corso Ras Geschiedenis

De Cane Corso, ook wel bekend als Italiaanse Mastiff, is afkomstig uit Zuid-Italië. Het ras stamt uit de oude Romeinse molosserhonden en dateert uit de 16e eeuw. De Cane Corso is een sterke, robuuste, atletische hond die wordt gebruikt als boerderijhond, waakhond en erkend als een werkhond in vele landen. De Cane Corso heeft een unieke uitstraling door zijn schouderhoogte, krachtige conditie en intelligentie. De Cane Corso is een loyale, zelfverzekerde hond die geschikt is voor mensen met ervaring op het gebied van honden. Hij is behendig, energiek en oplettend, maar een goede training is noodzakelijk om zijn loyale, knuffelbare kant te kunnen waarderen. De Cane Corso is een liefdevolle en betrouwbare vriend.

.

Cane Corso Gezondheid

De Cane Corso is een echt Italiaans ras dat diende als boerderijhond en waakhond. Onder de uitmuntende gezondheid is voor een Cane Corso cruciaal. Daarom is het belangrijk om een ​​verantwoorde fokker te zoeken die de betere gezondheidscriteria volgt. Koop de puppy’s alleen als ze worden verhuisd van de kennel van de fokker, minstens 8 weken oud en in goede gezondheid. De Cane Corso kan worden gecastreerd om de eigenaar te helpen de juiste stap te zetten om de gezondheid van de hond te verbeteren. De Cane Corso heeft een milde, evenwichtige persoonlijkheid en is zeer gehoorzaam als de eigenaar correcte training geeft.

Kraai Corso Ras Samenvatting

Wil jij een betrouwbare metgezel in huis hebben? Overweeg dan een Cane Corso!

De Cane Corso is een grote, nederige hondcrack die geschikt is voor vele verschillende rollen. Hoewel ze krachtig en atletisch worden beschouwd, hebben ze toch veel geduldigheid en liefde om aan hun eigenaren te geven. Dit is een ervaren ras dat een sterk instinct heeft om bescherming te bieden, dus ze zullen zeker in een gevaarlijke situatie staan tegen potentiële bedreigingen. Hoewel ditzelfde instinct wordt gebruikt om met katten en andere huisdieren te spelen, zal het goed opgevoed nodig zijn om dat te vergemakkelijken.

Cane Corsi’s zijn geweldige metgezellen voor families, vooral voor degenen die veel buitenluchtactiviteiten doen. Ze hebben veel energie om met hun eigenaar mee te gaan op lange wandelingen in het park, of om in de tuin te spelen en zwemmen te genieten in het nabijgelegen meer. Dit ras is tevens een uitstekende waakhond, geschikt voor eigenaars met veel bezoek.

De Cane Corso is een prachtig ras dat je veel vreugde geven, maar alleen als het correct wordt geregeld. Als je een dierbare trouwe metgezel zoekt, voor wie je kunnen geven wat zij nodig hebben aan training en verzorging, dan is de Cane Corso misschien wel de juiste match voor jou.