Mexicaanse Naakthonden zijn geweldig geliefd om hun economische aard, robuuste en sportieve lichaam en intelligentie. Voor kopers die op zoek zijn naar een energiek en liefdewarm maatje of een showring of opleidingsparter, is de Mexicaanse Naakthond de perfecte optie. Voordat u besluit om een Mexicaanse Naakthond aan te schaffen, moet u eerst alle relevante informatie over deze dieren lezen.

Hier volgt een kort overzicht van alle informatie die u zou moeten weten over de Mexicaanse Naakthond:

• Gemiddeld gewicht: 8-18 kg
• Gemiddelde hoogte aan de schoft: 25-35 cm
• Gemiddelde levensduur: 8-10 jaar

Wil je meer weten over deze unieke hond? Wil je erachter komen welke verzorging je moet geven aan de Mexicaanse Naakthond of hoe je de hond moet trainen? Lees dan verder en ontdek de ware schoonheid en charme van de Mexicaanse Naakthond!

Mexicaanse Naakthond Uiterlijk

De Mexicaanse Naakthond is een kleine energetische hond die wereldwijd verbazingwekkend populair is geworden. De typische lichaamsbouw van de Mexican Hairless is elegant en lang. De Mexicaanse Naakthond heeft een klein, mooi hoofd met grote oren. Hun kleur kan wit, zwart, grijs, rood of chocolade met of zonder gevlekte patches variëren. Ze hebben een zachte, krullende staart en een lange hals. Deze intelligente honden zijn afhankelijk en aanhankelijk naar hun familie en krijgen graag menselijke aandacht. Basic obedience training is een must, omdat Mexicaanse Naakthonden gemakkelijk vervelen. Naast basistraining, absorberen deze honden graag complexe trucs. Qua verzorging, hoewel ze in wezen naakt zijn, hebben ze toch veel verzorging nodig om gezond te blijven. Als u overwiegt om een Mexicaanse Naakthond te houden, zorg er dan voor dat u de tijd neemt om er een te zoeken met gezondheidsverklaringen van de ouders en de hond zelf.

Mexicaanse naakthondenvacht

Als u een Mexicaanse naakthond overweegt als huisdier, is het belangrijk om te weten hoe het vachtverzorgingsregime van dit ras eruit ziet. De Mexicaanse naakthond heeft een naakte, fijne huid die vrij is van haar. Om de gezondheid van de hond te beschermen, moet de huid regelmatig worden gecontroleerd op bepaalde ziekten en staat van dehuid. Ook heeft het ras specifieke behoeften op basis van hun verhoogde gevoeligheid voorovermatige warmte. Het is belangrijk voor een Mexicaanse naakthond om in een goed geventileerde ruimte te leven met een goed verzorgde temperatuur. Bovendien is voorzichtigheid geboden bij het blootstellen van de huid aan de zon. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Mexicaanse naakthonden Temperament

De Mexicaanse Naakthond is een eerlijke en sociaal acceptabele hond. Ze zijn vriendelijk en trouw aan hun mensen, op zoek naar liefde en waardering. Hun temperament is vriendelijk, open, moedig, gehoorzaam en leergierig. Ze zijn actief en hardnekkig, maar er kan ook gezegd worden dat ze zacht zijn. Met hun liefdevolle persoonlijkheid weten ze de harten van hun baasjes gemakkelijk te veroveren. Ze zijn gemakkelijk op te voeden, altijd bereid om te leren en gedijen goed onder de juiste leiderschapsstructuur.

Hondenopleiding voor Mexicoanse naakthond

Hondenopleiding is erg belangrijk voor een Mexicaanse naakthond. We moeten focussen op het versterken van een goede relatie tussen baas en eigenaar, alsmede het aanleren van basisvaardigheden. De eigenaar moet begrijpen welke behoeften de hond heeft om de juiste motivatie te geven tijdens trainingen. We bieden verschillende geavanceerde trainingen zoals looptraining, gehoorzaamheidstreiningssessies en leerpogingen die zich richten op de verschillende manieren waarop de hond informatie verzamelt. Training is essentieel om de juiste communicatie tussen baas en hond te creëren, waardoor het gedrag onder controle te houden.

Mexicaanse Naakthond Verzorging

De Mexicaanse Naakthond is een kleine en zeer actieve hond die gemakkelijk te verzorgen is. Ze hebben nauwelijks vacht, waardoor regelmatig baden niet noodzakelijk is. Hun huid vereist regelmatige reiniging met lauw water en een speciaal reinigingsmiddel. Ze hebben regelmatig baat bij oogonderzoek, omdat hun geïsoleerde ogen gevoelig zijn voor oogontstekingen. Als het nodig is om ze te knippen, schoon te maken en te controleren op teken en vlooiennesten, is een volledig kenmerkend bad nodig. Ze kunnen gevoerd worden met korte, vrij complete maaltijden, die alle vetten, eiwitten en koolhydraten bevatten die nodig zijn voor een goede gezondheid.

Mexicaanse naakthond Rassen Geschiedenis

De Mexicaanse naakthond is een ras dat zo’n tweeduizend jaar geleden ontdekt is in Mexico. Het was ideaal voor de lokale omgeving omdat het weinig tot geen vacht had die het moest verzorgen. Ze werden harmoniërend gefokt met elkaar, waardoor hun genealogie minder complex en breed is in vergelijking met alle andere hondenrassen. Door de natuurlijke fokkerij is het een gezonde en harde hond die kan bewegen in extreme temperaturen, evenals buitenleven. Hij kan zeer intelligent en trouw zijn aan zijn baas, en heeft een behoefte aan mentale stimulatie en veel activiteit. Dankzij deze unieke adaptieve vermogens heeft de Mexicaanse naakthond een vaste plek gekregen in de hondenwereld.

Mexicaanse Naakthond Gezondheid

De Mexicaanse naakthond is een leuke, kleine hond met een lange levensduur en een uitstekend gezondheid. Ze hebben een ander metabolisme dan andere hondenrassen, waardoor ze minder vatbaar zijn voor ziektes. Onder andere hun gezonde levensstijl, een gezond dieet en regelmatige check-ups spelen een belangrijke rol in de gezondheid van deze Honden. De Mexicaanse naakthond is de ideale huisdiervriend voor mensen met een allergie, aangezien ze geen vacht hebben om allergische reacties te veroorzaken. Hoewel het vaak het geval is, hebben ze een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals darmproblemen, allergieën en vergrote lymfeklieren, dus het is belangrijk dat ze gecontroleerd worden door een veterinaire arts.

Mexicaanse naakthond Ras Samenvatting

Heb je ooit gedacht dat een hond je leven op een verrassende manier zou verrijken? De Mexicaanse Naakthond is een unieke, intelligente en gevoelige hond die u de avontuurlijke bloem uit de hondenfamilie laat ontdekken. Maar wat maakt de Mexicaanse Naakthond zo bijzonder?

De Mexicaanse Naakthond is een grote, spierbundel van een pup die uitermate geschikt is voor mensen die plezier maken en op avontuur gaan. Tegelijkertijd heeft de soort een uitstekend en loyaal karakter en is de heer der dieren in uw huishouden dé manier waarop uw familie samenkomt. De Mexicaanse naakthond wordt gekenmerkt door een robuuste bouw, uitgestrekte, vierkante schouderhoogte, grote rugkam en kleine, prachtige oren. De vacht van de Mexicaanse Naakthond is extreem kort, waardoor hij bijna als een naakte hond lijkt, maar hij is zacht, dik en extreem pluizig.

Als u op zoek bent naar een leuke, evenwichtige bondgenoot zal de Mexicaanse Naakthond zeker een goede match zijn voor uw levensstijl. Door hun overwegend energieke aard maar rustige temperament en zelfzekerheid, zullen ze het perfecte gezelschap zijn voor gezinnen met actieve kinderen en volwassenen en er zijn genoeg activiteiten waarvoor de Mexicaanse Naakthond geschikt is, van water zwemmen tot intense wandelingen.