Welkom bij een transformerende reis met je trouwe viervoeter via onze praktische hondentrainingsgids! Of je nu begint met een energieke puppy of de vaardigheden van je doorgewinterde harige vriend fine-tunt, onze deskundige tips zijn geschikt voor alle niveaus. Van het beheersen van de basisprincipes tot geavanceerde trucjes, hebben we beproefde technieken verzameld om je band met je loyale metgezel te versterken. Verken het vervullende pad van hondeneducatie, want een goed getrainde hond is een bron van blijvende vreugde.

Klaar om je band te verdiepen? Duik in de wereld van effectieve hondentrainingstechnieken en zie je pup opbloeien. Laat het avontuur beginnen – pootjes, spelen en leren, en bekijk de video hieronder, lees het volledige artikel of leer andere hondentrainingstechnieken!


Hoe kun je jouw hond leren met bananenchips als “beloning”? Wist je dat bananenchips een lonende trainingstechniek kunnen zijn om met je hond te werken? Hoewel bananenchips niet zo populair zijn als traditionele trainingsbeloningen zoals bruikbaarheid of vlees, is het een veilig en effectief alternatief om je hondestapels en -commando te leren. In deze gids leg ik uit hoe je deze training kunt toepassen!

Instructies voor het trainen met bananenchips

1. Maak een selectie van jouw bananenchips. Kies chips die knapperig zijn, zodat je hond ze makkelijker kan opeten. Mogelijk wil je de miracu-chips proberen – deze chips zijn volledig vrij van alleen hele ingrediënten!

2. Kies een passende stapel voor je hond. Begin bij een eenvoudige stapel, zoals ‘iedereen’ of ‘zit’ voordat je de meer geavanceerde stapels probeert. Pas je stapsnelheid aan om te controleren of hij meer of minder chips nodig heeft

3. Geef je hond de bananenchips als beloning voor het voltooien van de stapel. Je hond moet weten dat hij wordt beloond voor het juiste gedrag. Een kleine verandering in je increments kan een grote verschil maken in je trainingsresultaten.

4. Verander je trainingsomgeving. Als je hond gewend is in je woonkamer te trainen, probeer de trainingssessie dan naar buiten te verplaatsen. Oefeningen buiten kunnen je hond helpen om zich te concentreren en betere resultaten te behalen.

5. Verander je trainingsmethoden. Als het trainen met bananenchips te moeilijk of afleidend wordt, probeer dan een andere manier van belonen. Je kunt bijvoorbeeld “praatbaren” proberen, waarbij je simpelweg een speelse opmerking maakt als beloning voor juist gedrag.

Trainings Overwegingen

Trainen met bananenchips is een relatief nieuwe trainingstechniek. Hoewel effectief, moet het met zorg worden toegepast. Zorg ervoor dat je honden nooit meer dan één bananenchip tegelijk eet, en stop meteen als je hond te dik wordt of slechte gewoonten ontwikkelt. Bananenchips kunnen je hond helpen zijn stapels te leren, maar je moet het met zorg doen!

Leer alles over elk hondenras:

Appenzeller Sennenhond Australian Cattle Dog Australian Kelpie Australian Shepherd Barsoi
Basset Hound Bayerische Bergschaapshond Basenji Beagle Beauceron
Belgische Herdershond Berner Sennenhond Border Collie Bordeauxdog Borderterriër
Briard Bull Terrier Bracco Italiano Bichon Frise Bloedhond
Bedlington Terriër Cairn Terriër Cavalier King Charles Spaniel Chihuahua Cane Corso
Chow Chow Chinese Naakthond Dobermann Dalmatiër Duitse Herder
Engelse Bulldog Duitse Staande Hond Korthaar Flatcoated Retriever Engels Springerspaniël Franse Bulldog
Gordon Setter Havanezer Hovawart Keeshond Ierse Wolfshond
Ierse Setter Komondor Newfoundlander Nova Scotia Duck Tolling Retriever Poedel
Engelse Oude Schapendoes Puli Rottweiler Saluki Sint-Bernard
Siberische Husky Samojeed Shiba Shar Pei Stabijhoun
Skye Terriër Duitse Teckel Vlinderhondje Weimaraner Yorkshire Terriër
Zwitserse Witte Herder Staffordshire Bull Terrier Welsh Corgi Pembroke Vizsla Schotse Herdershond
Rhodesische Ridgeback Pekingees Nederlandse Kooikerhondje Mopshond Mastiff
Mexicaanse Naakthond Leonberger Italiaanse Windhond Jack Russell Terriër Hollandse Herder
Greyhound Foxterriër Fins Lappenhond Engelse Cocker Spaniel Duitse Dog