Welkom bij een transformerende reis met je trouwe viervoeter via onze praktische hondentrainingsgids! Of je nu begint met een energieke puppy of de vaardigheden van je doorgewinterde harige vriend fine-tunt, onze deskundige tips zijn geschikt voor alle niveaus. Van het beheersen van de basisprincipes tot geavanceerde trucjes, hebben we beproefde technieken verzameld om je band met je loyale metgezel te versterken. Verken het vervullende pad van hondeneducatie, want een goed getrainde hond is een bron van blijvende vreugde.

Klaar om je band te verdiepen? Duik in de wereld van effectieve hondentrainingstechnieken en zie je pup opbloeien. Laat het avontuur beginnen – pootjes, spelen en leren, en bekijk de video hieronder, lees het volledige artikel of leer andere hondentrainingstechnieken!


Heb je twee of meer honden die niet altijd een harmonieuze relatie hebben? Bent u op zoek naar een manier om deze relatie te verbeteren? De oplossing is vreedzame associatie met behulp van het kooitraining! Dit type opvoeding draait om het begeleiden van honden bij het creëren van een goede band en het versterken van positieve ervaringen wanneer ze samen zijn.

Belangrijk bij het kooitraining is het ‘kalmhoudend signaal’. Kalmhoudend Signaal is een techniek waarmee een ouder hond een jongere hond leert reageren op situaties met angst of zelfverdediging met gedragsaanpassingen. Door middel van herhaling herkennen jongere honden het kalmhoudend signaal als een veilige omgeving en reageren ze vervolgens aanpassend op de situationele stress. Het gebruik van het kalmhoudend signaal is een van de belangrijkste manieren om ervoor te zorgen dat de twee honden vreedzam samen zijn.

Daarna is het belangrijk om te bewegen naar een gespannen situatie. Met een kalmhoudend signaal hebben de honden een basis voor vertrouwen gekregen, maar je zult het nog wat verder moeten opbouwen voor beide honden. Dus spelletjes en oefeningen doen die kalmere reacties aanmoedigen tussen de honden wanneer ze onveilige situaties ervaren. Probeer dus oefeningen als verstoppertje, kuisheidsoefeningen en gemeenschappelijke activiteiten.

Versterk deze positieve ervaringen door beloningen te geven aan de jongere hond als hij of zij consequent kalm gedrag toont in de aanwezigheid van de volwassen hond. Dit is een uitstekende manier om te zorgen dat de jongere hond zich ontspannen voelt en begint om een ​​goede relatie met de volwassen hond te ontwikkelen. Op deze manier zullen de elementen die nodig zijn voor een harmonieuze relatie worden versterkt.

Tenslotte, bedenk dat ‘Kooi’s’ een belangrijk onderdeel van Trainen met Vrede zijn. Kooien staan ​​symbolisch voor veiligheid en controle. Dus, stel de kooi beschikbaar als een tijdelijke veilige plaats voor beide honden wanneer situaties teveel worden. Als de omgeving kalm is en de kooi er is, leren de honden om te weten dat als je even weggaat en naar de kooi gaat, je je veilig voelt.

De kooi-training biedt rust voor niet alleen de opvoeder, maar vooral voor de hond. Als gevolg hiervan, kunnen de honden leren om te bouwen aan een harmonieuze relatie. Door het gebruik van een kalmhoudend signaal, het versterken van positieve ervaringen tussen de honden, en het gebruik van Kooien, leren honden om vreedzaam samen te zijn.

Leer alles over elk hondenras:

Appenzeller Sennenhond Australian Cattle Dog Australian Kelpie Australian Shepherd Barsoi
Basset Hound Bayerische Bergschaapshond Basenji Beagle Beauceron
Belgische Herdershond Berner Sennenhond Border Collie Bordeauxdog Borderterriër
Briard Bull Terrier Bracco Italiano Bichon Frise Bloedhond
Bedlington Terriër Cairn Terriër Cavalier King Charles Spaniel Chihuahua Cane Corso
Chow Chow Chinese Naakthond Dobermann Dalmatiër Duitse Herder
Engelse Bulldog Duitse Staande Hond Korthaar Flatcoated Retriever Engels Springerspaniël Franse Bulldog
Gordon Setter Havanezer Hovawart Keeshond Ierse Wolfshond
Ierse Setter Komondor Newfoundlander Nova Scotia Duck Tolling Retriever Poedel
Engelse Oude Schapendoes Puli Rottweiler Saluki Sint-Bernard
Siberische Husky Samojeed Shiba Shar Pei Stabijhoun
Skye Terriër Duitse Teckel Vlinderhondje Weimaraner Yorkshire Terriër
Zwitserse Witte Herder Staffordshire Bull Terrier Welsh Corgi Pembroke Vizsla Schotse Herdershond
Rhodesische Ridgeback Pekingees Nederlandse Kooikerhondje Mopshond Mastiff
Mexicaanse Naakthond Leonberger Italiaanse Windhond Jack Russell Terriër Hollandse Herder
Greyhound Foxterriër Fins Lappenhond Engelse Cocker Spaniel Duitse Dog