De Barsoi is een van de oudste hondenrassen, waarvan wordt aangenomen dat het meer dan een millennium geleden is ontstaan ​​in Rusland. Barsois zijn elegant, staande herders die zo veel kracht en schoonheid bezitten dat ze zelfs op veilingen worden tentoongesteld. Als u serieus bent over het fokken van Barsois, moet u weten dat deze honden een aantal geweldige kenmerken hebben. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten als je een Barsoi krijgt:

• Gemiddeld gewicht: Barsoi’s variëren van 30-40 pond.

• Gemiddelde hoogte op de schoft: De gemiddelde hoogte voor een Barsoi is 22-26 inch.

• Gemiddelde levensduur: Deze kenmerken kunnen variëren van 12-14 jaar.

Al met al is de Barsoi ongelooflijk mooi en elegant met een lieve, geduldige persoonlijkheid. Zou de Barsoi de juiste hond voor jou en je gezin zijn?

Barsoi Uiterlijk

De Barsoi – ook wel bekend als de Russische windhond – is een krachtige, atletische hond. Ze hebben een thuisbrengende uitstraling met gemiddelde proporties en licht uit elkaar staande oren. Hun kop is lang, met een vlakke schedel, donkerbruine ogen en een aristocratische blik. De nek is sterk, zonder dehangende nekvel. Hun lichaam is één en al kracht met een stevige rug en draaiende lendenen, die de ontmoetingsvlakte van de schouders verstrekt bij aanzienlijke beweging en verplaatsing. Hun staart is hoog gezet en achter een balanspunten over de lendenen. Hun vacht bestaat uit een zijdeachtige, dubbele deken van lang, dicht en vloeiende haren, voorzien van een wollige ondervacht.

Barsoi jas

De Barsoi is een eeuwenoude hondras, afkomstig uit Rusland. In de afgelopen eeuwen hebben Barsois zich ontwikkeld als een van ’s werelds meest elegante hondenrassen. Ze zijn prijswinnaars op schoonheidswedstrijden. De Barsoi is een toegewijde en loyale metgezel en heeft koel verstand in moeilijke omstandigheden. Ze houden ervan om buiten te spelen, rennen en vechten. Hoewel ze gemakkelijk te trainen zijn en veel gehoorzamen, hebben ze een eigenzinnig kantje dat moet worden gerespecteerd. Barsois hebben veel lichaamsbeweging nodig en dagelijkse mentale stimulatie om te gelukkig en gezond te blijven. Het is belangrijk om de roedelsamenstelling te begrijpen en te leren hoe je moet omgaan met dit charmante, energieke, eerbaar en zachtmoedig ras.

Barsoi Temperament

De Barsoi is een heerlijke, zachtaardige en aanhankelijke hond, die perfect past bij mensen die een passie hebben voor hondengezelschap en waarderen. Hij is intelligent, dapper, speels, snel lerend en moedig. De Barsoi is alert en zal iedereen die hij als een bedreiging ziet aanvallen. Hoewel sommige Barsoi’s meer gefocust kunnen zijn en gemakkelijker herkennen wie in hun gezelschap lid is, zijn ze over het algemeen sociale wezens. Ze hebben vaak veel tijd nodig om nieuwe mensen te vertrouwen, maar als ze eenmaal open zijn en er eenmaal vertrouwen is opgebouwd, zijn ze perfect gezelschapshonden.

Hondentraining voor Barsoi

Hondentraining voor Barsoi is een uitdaging, maar ook essentieel om een barsoi de geschikte eigenschappen aan te leren. Barsoi’s reageren goed op consistentie en structurele training. Oefeningen gericht op het aanleren van basiscommando’s en het versterken van de band tussen eigenaar en hond dragen bij aan een goede hond-mens-relatie en meerdere lange termijn resultaten. Verder moet de eigenaar de barsoi voorzien van voldoende lichaamsbeweging, variëteit in trainingen, gezelschap en dagelijkse stimulatie. Trainingen die in eenvoudige taal worden verkondigd, helpen bij het comfortabel houden van de hond.

Barsoi Grooming

Barsoi’s zijn fantastische gezelschapsdieren, maar ze hebben ook een flinke vacht die regelmatig verzorgd moet worden. Dagelijkse verzorging zoals borstelen is essentieel in het behouden van de gladde en glanzende vacht. Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle en nagelverzorging. De vacht kan worden geknipt en gevormd voor een specifieke look. Om de vacht in optimale conditie te houden kan deze best zo min mogelijk verstoord worden. Baggersessies met de Barsoi zijn daarom absoluut niet aangeraden. Met de juiste zorg en verzorging van de kortharige Barsoi, kan deze jarenlang plezier en gezelligheid schenken.

Barsoi Ras Geschiedenis

De Barsoi is een Russisch veerhondras uit de 17e eeuw en stamt af van de levendige courants die in het Russische koninklijke hof gebruikt werden. Rond 1600 gaf de Russische tsar Michail II de korte-haarige vecht-windhond de naam ‘Barsoi’, wat pas later werd veranderd naar ‘Russische windhond’. In de 19e eeuw maakte het stamboekvereniging van de Barsoi zijn opwachting vanuit het voormalige Russische Empite om het ras te promoten. Hun populariteit nam toe toen de hond aan het Engelse hof werd gepresenteerd waarna de verbetering van de stamboom alleen maar groeide. De 20e eeuw stond in het teken van verbetering van de eigenschappen van de Barsoi. Verschillende karakteristieke punten voor het ras werden opgesteld. Dat deed de populariteit van de Barsoi alleen maar toe rond de wereld.

Kortom, de Barsoi heeft een lange geschiedenis als een Russisch veerhond. Door de lange band met het voormalige Russische koninklijk hof, de invloed van begin-20e eeuw etaleringen en het aanboren van de wereldwijde markt, is het ras een iconisch zicht geworden en een veel gewilde huisdier.

Barsoi Gezondheid

De Barsoi is een zeer sterke, atletische en energieke hond die regelmatig beweging en lichaamsbeweging nodig heeft om gezond te blijven. Ze hebben een lange levensduur, gemiddeld ongeveer 12 jaar. Er wordt aangenomen dat ze een hoge weerstand hebben, mits hun dagelijkse verzorging en voeding. Ze zijn een sterk gebouwde ras met bijzonder sterke botten . Hoewel het meestal een gezonde ras is, kunnen Barsoi”s soms gevoelig zijn voor allergieën en dysplasie. Het is belangrijk om de medische geschiedenis van de ouders te controleren voordat je overweegt om zo’n hond aan te schaffen. Daarnaast is het belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts om bepaalde problemen in een vroeg stadium te kunnen detecteren.

Barsoi Ras Samenvatting

Heb je ooit gehoord van de Barsoi? Deze prachtige, aristocratische herder met de magnifieke, lange vacht is populair bij alle leeftijden en biedt een prachtig, uniek bondgenootschap aan zijn nieuwe eigenaren. Maar is de Barsoi voor iedereen?

De Barsoi is een echte hond om van te houden. Ze zijn liefdevol, intelligent, trouw en leuk om mee samen te zijn. Ze hechten zich nauw aan hun eigenaars en genieten van gezelschap, waardoor ze geweldig zijn als gezinshond. Het is ook een van de minst boze honden die je kunt vinden, wat hem geschikt maakt voor kinderen.

Barsoi’s zijn bovendien rustige, nieuwsgierige honden die zichzelf goed kunnen vermaken. Ze zijn actief, maar niet te hyper, dus ze zijn ideaal als je een hond zoekt voor dagelijks wandelen en gezelschap. Als je van kynologische sporten houdt, zoals coursing of agility, zal de intelligente Barsoi je ook plezier bezorgen.

Kortom, de Barsoi is perfect voor een breed scala aan baasjes. Van gezinnen en alleenstaanden tot sportliefhebbers en eigenaars die van een passieve puppy houden. Ben je op zoek naar een trouwe, vriendelijke en gezelschapshond? Dan is de majestueuze Barsoi precies wat je nodig hebt!