De Appenzeller Sennenhond is een geweldige gezinshond die graag actief bezig is met het gezin. Maar u wilt vast meer weten over de Appenzeller Sennenhond. Wat is hun gemiddelde gewicht, hoogte en levensduur? Hier is wat meer informatie over de Appenzeller Sennenhond:

-Gemiddeld gewicht: 20-30 kg.
-Gemiddelde hoogte aan de schoft: 44-49 cm.
-Gemiddelde levensduur: 9-15 jaar.

De Appenzeller Sennenhond is een zeer krachtig en levendig ras dat een karakter heeft dat is gebaseerd op intelligentie, liefde en bereidheid. Als de Appenzeller Sennenhond goed wordt gesocialiseerd en getraind, is hij een geweldige gezinshond die gek is op knuffelen, spelen en zichzelf amuseren. Met de juiste trainingsmethode en voeding, kan hij een leven lang die aangename staat van plezierigheid behouden.

Als u iemand bent die baat heeft bij beweging en activiteit, dan is de Appenzeller Sennenhond de hond voor u. Ben je op zoek naar een echte trouwe maatje die je nooit zal vergeten? Vraag jezelf dan af of een Appenzeller Sennenhond bij je past.

Appenzeller Sennenhond Uiterlijk

De Appenzeller Sennenhond is een medium-grote, krachtige en atletische hond met een harde, korte, dubbele vacht. Ze zijn robuust en hebben brede kaken met gespierde borst en nek. Ze zijn verhoudingsgewijs klein rond de oren en de kop is goed geproportioneerd. Appenzeller Sennenhonden hebben krachtige lange poten en een afgeplatte kalsoom ligschijf. De Croups is royaal en sterk afgerond en licht oplopend naar de staartbasis. De staart is middellang en goed behaard, maar moet niet te veel omlaag sterven. De teken van de Appenzeller Sennenhond zijn een variëteit van zwart, bruin, beige, wit met kleine zwarte vlekken.

Appenzeller sennenhond Jas

De Appenzeller Sennenhond, ook wel afgekort tot AS, is een zeer energiek en actief ras. Jas is een representatieve Appenzeller Sennenhond met een prachtige kleur en een energieke uitstraling. Zijn lichaam is sterk en compact, en heeft een schitterende dubbele jas. Jas is zeer opgevoed, intelligent, intelligent en is bijzonder goed in balans. Hij is erg alert en heeft vooral liefde voor wandelingen en hardlopen. Appenzeller Sennenhonden zijn ook geweldig in gezelschap van andere honden, vooral als ze de mogelijkheid hebben om veel te spelen. Jas is een ongelooflijke gezelschapshond en een geweldige metgezel voor zowel kinderen als volwassenen.

Appenzeller Sennenhond Temperament

De Appenzeller Sennenhond is een actieve en intelligente hond die dol is op plezier maken. Ze houden van activiteiten in de open lucht en kunnen veel beweging en oefening aan. Ze zijn trouw, betrouwbaar en zeer gebonden aan hun baasjes. Appenzeller Sennenhonden staan ​​bekend om hun uitstekende waakzaamheid en waakzaamheid. Ze zullen je thuis of terrein goed bewaken. Appenzeller Sennenhonden zijn vriendelijk en speels met kinderen maar ook gehoorzaam, trouw en liefdevol tegen mensen. Ook blijven ze graag bij andere huisdieren. Als je op zoek bent naar een loyale huisgenoot, dan is de Appenzeller Sennenhond de perfecte pasvorm.

Hondenopleiding voor Appenzeller Sennenhond

Als u een Appenzeller Sennenhond heeft, kunt u deze hond op een veilige en effectieve manier opleiden. De beste manier om dat te doen is door middel van professionele hondenopleiding. Deze hondenopleiding is speciaal ontwikkeld voor Appenzeller Sennenhonden en bezorgt uw hond de vaardigheden die het nodig heeft om te leren gehoorzamen zoals aanwijzingen gevolgd, loopjes lopen of zelfs zelfbeheersing. Met deze training kunt u ook leren hoe u een goede baas voor uw hond kunt zijn en het gedrag in stand houden. Uw Appenzeller Sennenhond zal daarnaast socialiseren met andere honden, waardoor het een betere hond wordt. Kortom, met hondenopleiding voor Appenzeller Sennenhond kunt u uw hond opleiden en het gedrag verbeteren.

Appenzeller sennenhond verzorging

De Appenzeller Sennenhond is een middelgrote tot grote herder die makkelijk te verzorgen is. Ze vereisen regelmatig borstelen om haar gezond te houden. Was het haar slechts om de paar maanden of als het nodig is met een milde shampoo. Haar oren moeten regelmatig door een dierenarts worden gecontroleerd en schoon gemaakt. De ogen moeten ook regelmatig worden schoongemaakt met een vochtig katoenen doekje. Ze hebben niet veel teennagelverzorging nodig als ze worden uitgevoerd. Appenzeller Sennenhonden hoeven alleen maar kort geschoren te worden als de lente nadert. Baden moeten alleen worden gedaan wanneer ze echt vuil zijn.

Appenzeller sennenhond ras Geschiedenis

De Appenzeller sennenhond is een oude, typische alpenhond die voorkomt in het noorden van Zwitserland. Het werd aanvankelijk gebruikt als herdershond voor het beheren van kudden vee. De oorsprong van deze hond ligt ver in het verleden en de meeste onderzoekers geloven dat de ras vanwege zijn veelzijdigheid al meer dan 2000 jaar bestaat. Appenzeller sennenhonden hebben door hun vermogen om onafhankelijk te denken en problemen op te lossen een uniek uithoudingsvermogen ontwikkeld. Door de eeuwen heen werd het ras gebruikt voor jagen, werk als draagdieren en voor het verdedigen van bezittingen. De staart van de Appenzeller sennenhond werd hoog gehouden als een soort​​ symbool van respect voor meesters en vreemden.

Appenzeller Sennenhond Gezondheid

De Appenzeller Sennenhond is een stoere hond met een lange geschiedenis. Deze zware werkhond is sterk en energiek. Met de juiste zorg blijven de meeste Appenzeller Sennenhonden gezond tot 10-12 jaar oud. Omdat het een groter ras is, moet je ervoor zorgen dat het goed wordt verzorgd. Een goede voeding is essentieel, vooral een voedingsplan dat voldoende eiwitten, vetten en vitaminen bevat. Bezoek regelmatig een dierenarts om bij te houden of alle immunisaties up-to-date zijn. Goede oefening en lichaamsbeweging zijn ook belangrijk. Als je alle bovenstaande tips volgt, zal je Appenzeller Sennenhond gezond en gelukkig blijven.

Appenzeller Sennenhond Breed Samenvatting

Klaar om de Appenzeller Sennenhond aan je familie toe te voegen? Deze robuuste en pittige hondenras is populair bij mensen die houden van actief blijven en zijn gek op hoogtepunten. Ze hebben veel energie, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn geschikt voor ervaren hondeneigenaren die van avontuur houden. Ben je een baasje dat houdt van uitdagingen? De Appenzeller Sennenhond zou de perfecte hond voor jou kunnen zijn!