Van het schilderachtige Alphen aan den Rijn tot het vinden van een lucratieve bijbaan in het uitlaten van honden als student, en zelfs de handige honden uitlaat app, dit artikel biedt waardevolle inzichten en tips om de beste plaatsen te ontdekken voor het wandelen met je viervoetige vriend in Nederland. Bereid je voor om de top van de zoekresultaten te bereiken en ontdek alles wat je moet weten over het uitlaten van honden in Nederland.

Nederland is een paradijs voor hondenbezitters die op zoek zijn naar schilderachtige en diervriendelijke wandelroutes. Met 12.701 recensies om je te begeleiden, hebben we een lijst samengesteld van de beste hondvriendelijke routes die niet alleen adembenemende landschappen bieden, maar ook de gelegenheid voor je harige vriend om zijn poten te strekken en te verkennen. Van heuvelachtig terrein tot uitgestrekte bossen belooft elke route een unieke ervaring voor zowel jou als je viervoetige metgezel.

Honden Uitlaten in Duivelsberg – Landschapsmuseum – Uitkijkpunt – Heksendans (Rijk van Nijmegen)

Gelegen in het Rijk van Nijmegen biedt het Duivelsberg-pad een matige lus van 6,0 km door het heuvelachtige landschap. Dit is een verkorte versie van de beroemde N70 Natuurwandeling en neemt je mee door het spectaculaire Duivelsberg-gebied, bekend om zijn prachtige heuvels en bossen. De route is een uitstekende keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een matig uitdagende wandeling met adembenemende uitzichten en gevarieerd terrein.

Honden Uitlaten in Wandelroute Beerschoten, Houdringe en Panbos (Beerschoten, Houdringe en Panbos)

Gelegen in Beerschoten, Houdringe en Panbos, is deze matige 11,7 km lange route een geel gemarkeerd pad door het Utrechtse Landschap. Het biedt een uitgebreide wandeling door natuurgebieden, waaronder de landgoederen Beerschoten en Houdringe. Met goed gemarkeerde paden en sporen van oude landgoederen is dit een kans om de natuurlijke schoonheid van de regio Utrecht te verkennen.

Honden Uitlaten in Pieterpad: Pieterburen – Winsum Segment 1.1 (Pieterburen, Groningen)

Voor een historische en culturele reis begint het Pieterpad in Pieterburen, Groningen. Als een van de beroemdste langeafstandspaden in Nederland doorkruist het het land van noord naar zuid. Dit matige 12,1 km lange segment voert je door het platteland, langs oude boerderijen, hunebedden en grafheuvels. Het is een ideale keuze voor hondenbezitters die geïnteresseerd zijn in een unieke wandeling die geschiedenis, natuur en cultuur combineert.

Honden Uitlaten in Packraft Trail Biesbosch West (Nationaal Park De Biesbosch)

Voor de avontuurlijke hondenbezitter biedt de Packraft Trail in Nationaal Park De Biesbosch een uitdagende packrafting-avontuur van 27,0 km. Door te wandelen en te varen, kun je de natuur vanuit een ander perspectief ervaren. De lichte opblaasbare vlotten maken het mogelijk om zowel over water als over land te navigeren, wat een opwindend avontuur biedt in het prachtige Brabantse Biesbosch-gebied.

Honden Uitlaten in Planken Wambuis Yellow Trail (Planken Wambuis)

In het zuidelijke deel van Planken Wambuis slingert het gele gemarkeerde pad van 9,0 km rond Oud-Reemsterhei en naar een wildobservatiescherm. Dit gebied, omgeven door bossen, herbergt Spaanse runderen, pony’s en paarden die vrij grazen. Ideaal voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een matig uitdagende route met gevarieerde landschappen en de kans om wilde dieren tegen te komen.

Honden Uitlaten in Kaap Forests Red Trail (Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug)

Het makkelijke 4,3 km lange rode pad door de Kaapse Bossen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug biedt een mix van brede lanen en smalle paden. Het pad leidt door dichte bossen en langs de immense uitkijktoren De Kaap. Deze toren biedt een adembenemend perspectief boven de boomtoppen en is een fantastische keuze voor degenen die een gemakkelijke maar schilderachtige wandeling zoeken met interessante bezienswaardigheden.

Honden Uitlaten in Meijendel and Noorderstrand (Natuurreservaat Meijendel)

Voor een duinen- en strandwandeling ga je naar Meijendel, het natuurreservaat tussen Den Haag en Wassenaar. Deze matige 12,7 km lange route voert je door bossen en duinen, met ontelbare kronkelende paden en venen. De route begint bij het bezoekerscentrum Meijendel en restaurant en leidt naar Noorderstrand, een hondvriendelijk strand in Den Haag. Ideaal voor bewoners die op zoek zijn naar een verfrissende ontsnapping met hun viervoetige metgezellen.

Honden Uitlaten in Bruggenroute Moerputten (‘s-Hertogenbosch, Noord-Brabant)

Het gemakkelijke 4,8 km lange Bruggenpad in Moerputten, gelegen in ‘s-Hertogenbosch, Noord-Brabant, voert je over de Moerputtenbrug en door het omringende natuurgebied. De Moerputtenbrug, gebouwd in de jaren 1890, biedt een uniek contrast in het waterrijke natuurgebied. Deze route is perfect voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een korte en gemakkelijke wandeling met historische en architecturale elementen.

Honden Uitlaten in Domaniale Bossen (Kop van Schouwen)

Verken het grootste bosgebied in Zeeland met het Domaniale Bossen-pad, een eenvoudige wandeling van 7,2 km door het natuurgebied Kop van Schouwen. Het gevarieerde bos, oorspronkelijk beplant met dennenbomen, heeft zich ontwikkeld tot een prachtige mix van loofbomen en duinplanten. Deze route is een fantastische keuze voor degenen die een ontspannende wandeling zoeken, omgeven door diverse flora en fauna.

Honden Uitlaten in Polder Meerzicht – Amsterdamse Bos (Amsterdamse Bos)

Gelegen in het geliefde parkbos van de Nederlandse hoofdstad, biedt het gematigde 9,0 km lange pad door Polder Meerzicht in het Amsterdamse Bos een wandeling rond de Bosbaan. Deze route biedt een heerlijke ontsnapping voor inwoners van Amsterdam, met een mix van landschappen binnen het Amsterdamse Bos. Met zijn oorsprong in de 19e eeuw biedt dit parkbos de perfecte setting voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een handige maar schilderachtige wandeling.

Samengevat biedt Nederland een overvloed aan hondvriendelijke routes, elk met een unieke ervaring voor zowel jou als je harige vriend. Of je nu de voorkeur geeft aan heuvelachtige landschappen, historische reizen, avontuurlijk packraften of ontspannende strandwandelingen, de diverse opties voldoen aan de voorkeuren van elke hondenbezitter. Dus, maak je pup vast, verken de schoonheid van deze routes en creëer blijvende herinneringen met je viervoetige metgezel.

De beste plekken om met je honden te wandelen, per stad

Ontdek de beste plekken voor een heerlijke wandeling met je honden in elke stad! Van de historische straten van Amsterdam tot de moderne charme van Rotterdam, biedt elke stad unieke plekken om van te genieten met je harige vriend. Verken groene parken in Zoetermeer, pittoreske routes in Nijmegen en prachtige natuur in Apeldoorn. Of je nu in Eindhoven, Haarlem, Tilburg of Almere bent, vind de perfecte plekken voor een onvergetelijke wandeling met je hond. Hier is de volledige lijst:

Honden Uitlaten in Amsterdam

 1. Vondelpark: Het bekendste park van Amsterdam, ideaal voor hondeneigenaren vanwege de grote open ruimtes en speciale hondenuitlaatgebieden.
 2. Westerpark: Dit park combineert groene ruimtes met culturele evenementen, wat het een levendige plek maakt voor hondenwandelingen.
 3. Sarphatipark: Een kleiner, schilderachtig park in De Pijp, perfect voor rustige wandelingen met de hond.

Honden Uitlaten in Rotterdam

 1. Kralingse Bos: Een groot bosgebied met een meer, ideaal voor honden die graag zwemmen en rennen.
 2. Het Park: Bekend om zijn historische aanleg en rustige sfeer, wat het een vredige plek maakt voor wandelingen met de hond.
 3. Zuiderpark: Een groot park met diverse landschappen, ideaal voor verschillende soorten hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Den Haag (The Hague)

 1. Westbroekpark: Beroemd om zijn rozentuin en ruime groene gebieden, perfect voor ontspannen wandelingen met de hond.
 2. Zuiderpark: Net als in Rotterdam, een veelzijdig park geschikt voor actieve honden.
 3. Haagse Bos: Een historisch bos met schaduwrijke paden en serene omgevingen voor hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Utrecht

 1. Griftpark: Een modern park met een kinderboerderij en open ruimtes, geschikt voor honden van alle maten.
 2. Maximapark: Een groot, relatief nieuw park met lange wandelpaden en veel ruimte voor honden.
 3. Park Lepelenburg: Een pittoresk park bij het kanaal, ideaal voor schilderachtige en ontspannende hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Groningen

 1. Noorderplantsoen: Een populair park met glooiende heuvels en waterpartijen, geweldig voor energieke honden.
 2. Stadspark: Bekend om zijn uitgestrekte open ruimtes en rustige sfeer, geschikt voor zowel actieve als rustige honden.
 3. Kardinge: Een uitgestrekt gebied met natuurlijke landschappen, voor een avontuurlijkere wandelervaring met de hond.

Honden Uitlaten in Zoetermeer

 1. Westerpark Zoetermeer: Biedt een mix van natuurlijke en aangelegde gebieden, met veel ruimte voor honden om te verkennen.
 2. Buytenpark: Bekend om zijn wilde dieren en natuurlijke schoonheid, biedt het een robuustere ervaring voor hondenwandelingen.
 3. Balijbos: Een bosrijk park dat schaduwrijke paden en een rustige omgeving biedt voor honden.

Honden Uitlaten in Nijmegen

 1. Goffertpark: Een groot en veelzijdig park met open velden en bosrijke gebieden, geschikt voor allerlei hondenactiviteiten.
 2. Kronenburgerpark: Heeft historische elementen en groene ruimtes, wat een unieke achtergrond biedt voor hondenwandelingen.
 3. Hunnerpark: Een kleiner, rustiger park, ideaal voor meer ontspannen hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Apeldoorn

 1. Park Berg en Bos: Een natuurpark met diverse flora en fauna, geweldig voor honden die graag verkennen.
 2. Orderbos: Een bosrijk gebied dat schaduwrijke paden en een rustige wandelomgeving biedt.
 3. Griftbos: Biedt een mix van bosrijke gebieden en open ruimtes, geschikt voor verschillende voorkeuren van hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Zwolle

 1. Park de Wezenlanden: Bekend om zijn ruime gazons en ontspannen sfeer, perfect voor ontspannen hondenwandelingen.
 2. Engelse Werk: Een historisch park met pittoreske landschappen, biedt schilderachtige routes voor hondeneigenaren.
 3. Twistvlietpark: Een modern park met gevarieerde landschappen, geschikt voor zowel actieve als rustige honden.

Honden Uitlaten in Arnhem

 1. Sonsbeek Park: Een groot, historisch park met gevarieerde landschappen, inclusief watervallen en bosgebieden, ideaal voor avontuurlijke honden.
 2. Park Angerenstein: Biedt een mix van open ruimtes en bosrijke gebieden, geschikt voor alle soorten hondenwandelingen.
 3. Park Zypendaal: Een park met mooie historische elementen, wat een unieke setting biedt voor hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Amersfoort

 1. Park Randenbroek: Een historisch park met goed onderhouden paden, ideaal voor ontspannen wandelingen met honden.
 2. Bos Birkhoven: Een bosgebied dat een natuurlijke en rustige omgeving biedt voor hondenwandelingen.
 3. Park Schothorst: Een groot park met diverse landschappen, geschikt voor honden die graag verkennen.

Honden Uitlaten in Eindhoven

 1. Stadswandelpark: Bekend om zijn beelden en serene omgeving, het is geweldig voor rustige hondenwandelingen.
 2. Philips de Jonghpark: Een historisch park met ruime gazons en met bomen omzoomde paden, ideaal voor ontspannen wandelingen.
 3. Henri Dunantpark: Een groot park dat een verscheidenheid aan wandelervaringen biedt voor honden.

Honden Uitlaten in Haarlem

 1. Haarlemmerhout: Het oudste stadspark van Nederland, ideaal voor hondenwandelingen met zijn historische bossen en velden.
 2. Kenaupark: Een klein, rustig park in het centrum van Haarlem, perfect voor korte, rustige wandelingen met de hond.
 3. Schoterbos: Een groen park met voldoende ruimte voor honden om rond te rennen en te spelen.

Honden Uitlaten in Tilburg

 1. Leijpark: Een ruim opgezet park met veel groen, ideaal voor lange wandelingen met de hond.
 2. Wandelbos: Een rustig en bosrijk gebied, perfect voor honden die van natuurwandelingen houden.
 3. Reeshofpark: Een modern park met open ruimtes, geschikt voor speelse honden.

Honden Uitlaten in Almere

 1. Lumièrepark: Gelegen aan het water, biedt het park mooie routes langs het water voor hondenwandelingen.
 2. Cascadepark: Een nieuw park met moderne kunstwerken en speelruimtes, leuk voor actieve honden.
 3. Almeerderhout: Een groot bosgebied dat een natuurlijke en avontuurlijke omgeving biedt voor honden.

Honden Uitlaten in Enschede

 1. Volkspark: Een historisch park met een vijver en ruime wandelpaden, ideaal voor honden van alle groottes.
 2. Ledeboerpark: Een groen en rustig park, perfect voor ontspannen wandelingen in de natuur met de hond.
 3. Wooldrikspark: Biedt een combinatie van open ruimtes en bosrijke gebieden, geschikt voor verschillende soorten hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Breda

 1. Valkenberg Park: Dit park in het centrum van Breda is ideaal voor hondenwandelingen met zijn historische paden en groene omgeving.
 2. Mastbos: Een van de oudste naaldbossen van Nederland, perfect voor lange, rustige wandelingen met de hond.
 3. Markdal: Een natuurrijk gebied met rivieren en paden, ideaal voor honden die van water en natuur houden.

Honden Uitlaten in Hilversum

 1. Corversbos: Een bosrijk gebied ideaal voor honden die van lange boswandelingen houden.
 2. De Zanderij: Een kleiner, rustiger park, perfect voor kortere, ontspannen wandelingen met de hond.
 3. Spanderswoud: Biedt een combinatie van dichte bossen en open velden, geschikt voor avontuurlijke hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Dordrecht

 1. Merwesteinpark: Een schilderachtig park met mooie paden en waterpartijen, ideaal voor rustige hondenwandelingen.
 2. Wantijpark: Een groen park langs de rivier, perfect voor wandelingen langs het water.
 3. Weizigtpark: Een klein stadspark met voldoende ruimte voor een ontspannen wandeling met de hond.

Honden Uitlaten in Maastricht

 1. Stadspark: Een historisch park aan de rivier met prachtige paden, ideaal voor pittoreske wandelingen met de hond.
 2. Aldenhofpark: Een rustig park met veel groen, perfect voor ontspannende hondenwandelingen.
 3. Frontenpark: Een nieuw ontwikkeld park met industriële elementen, biedt een unieke omgeving voor hondenwandelingen.

Honden Uitlaten in Leeuwarden

 1. Prinsentuin: Een historische tuin met kanalen, ideaal voor een rustige wandeling met de hond.
 2. Julianapark: Een kleiner stadspark, perfect voor korte wandelingen met huisdieren.
 3. Westerpark: Een rustig park met genoeg ruimte voor honden om te spelen en te verkennen.

Honden Uitlaten in Gent (België)

 1. Citadelpark: Het grootste park van Gent, ideaal voor lange wandelingen met een mix van cultuur en natuur.
 2. Bourgoyen-Ossemeersen: Een natuurreservaat aan de rand van de stad, geweldig voor honden die van natuurwandelingen houden.
 3. Blaarmeersen: Een recreatiegebied met meren en bossen, perfect voor actieve honden.

Honden Uitlaten in Antwerpen (België)

 1. Rivierenhof: Een groot en veelzijdig park met bossen en vijvers, ideaal voor lange hondenwandelingen.
 2. Nachtegalenpark: Een prachtig park met diverse landschappen, perfect voor gevarieerde wandelingen met de hond.
 3. Boekenbergpark: Een kleiner park met een unieke vijver en rustige paden, ideaal voor ontspannen wandelingen met huisdieren.