De West Highland White Terrier is een van de vele kleine ras honden die populair is bij honden liefhebbers. Het is een middelgrote hond die een gespierd uitzicht en een korte, witte, harde vacht heeft. De gemiddelde levensverwachting van een West Highland wit Terriër is tussen de 12 en 15 jaar.

Hieronder een overzicht van het West Highland white Terrier ras:
– Gemiddeld gewicht: 7-10 pond
– Gemiddelde hoogte bij de schoft: 28-30 cm
– Gemiddelde leeftijd: 12-15 jaar

Als u een West Highland wit Terriër bezit, zou u meer willen weten over het verzorgen en trainen van uw trouwe viervoeter? Met de juiste kennis en training kan je er zeker van zijn dat je West Highland wit Terriër gezond blijft en gelukkig. Wil je weten hoe je dat doet? blijf lezen!

West Highland wit terrier Uiterlijk

De West Highland White Terrier, ook bekend als de Westie, is een klein en stoer ras dat kinderen en volwassenen evengraag aantrekt. Westies zijn kleine, stevige honden, met een hoogte tussen 25 en 30 centimeter, en een gewicht dat tussen de 5 en 10 kilogram schommelt. Ze hebben een wit, dichtbeset haar met een typische roestgele muilkleur en een uiterlijk dat van alle kanten even charmant is.

Westies zijn bekend om hun levenslust en verbetaalde aard. Ze zijn attent, maar vermijden hun verlegen kant; aanraken is niet hun favoriete manier van communiceren. Terwijl ze speels en toegewijd zijn, kunnen ze voorzichtig en terughoudend zijn in gezelschap van onbekenden. Ondanks hun kleine formaat, hebben Westies meestal een stevige, vastberaden persoonlijkheid, wat hen uiterst geschikt maakt voor gehoorzaamheidstraining.

Het is belangrijk om Westies regelmatig te verzorgen om te voorkomen dat hun vacht verzwakt of uitvreet. Hun vacht moet dagelijks of elke tweede dag geborsteld worden. Maar Westies hebben geen trims of andere vachtverzorging nodig, behalve om ervoor te zorgen dat ze er altijd verzorgd uitzien. Aangezien Westies actieve honden zijn, hebben ze ook dagelijkse activiteiten nodig, zoals lange wandelingen en meerdere korte uitlaatbeurten. Met de juiste trainings- en verzorgingsrichtlijnen kunnen Westies een liefdevol lid van uw gezin worden en de onbetwiste ster van elke omgeving!

West Hooglandse Witte Terriër Jas

De West Hooglandse Witte Terriër (Westie) is een kleine maar stevige hond, die oorspronkelijk uit Schotland komt. Ze hebben een kenmerkend intelligent en expressief gezicht, zelfverzekerdheid en energie. De Westie heeft een kort, gladharig, wit vacht. De meeste mensen onderschatten hoe sterk hun wilskracht en loyaliteit kan zijn. Ze hebben veel energie en spelen graag met kinderen, maar ze hebben ook een zelfverzekerde, dominante aard die opleiding vereist. Als u een Westie krijgt, moet u niet vergeten om hen aanregels voor gedrag en training te geven. Ze zijn ook geschikt voor gezinsleden met allergieën omdat ze weinig haren afwerpen.

West Highland white terrier Temperament
West Highland wit Terrier Temperament

De West Highland White Terrier is een loyale, intelligente hond. Ze zijn vrolijk en levendig, zijn altijd klaar om te leren en behoren tot de top honden als het gaat om het leren van trucs. Ze zijn ook erg alert en waakzaam, waardoor ze waardevolle waakhonden zijn! Omdat Westies gepassioneerd en zelfverzekerd zijn, hebben ze wat regels en consistente training nodig om de beste versie van zichzelf te laten zien. Desalniettemin is de West Highland White Terrier een zeer toegewijde huisdiervriend met een groot hart en verdienen ze een liefhebbende huizen en baasjes.

Hondentraining voor West Highland White Terrier

De West Highland White Terrier is bij uitstek geschikt voor hondentraining. Deze intelligente hond is een vrolijke, verstandige en fanatiek trainbare hond met een sterk zelfvertrouwen. Hij heeft een sterke motivatie om te leren en meestal is hij zeer gehoorzaam. Hij krijgt graag nieuwe commando’s aangeleerd en heeft de beschikking over een redelijke herinnering. Omdat hij zo gevoelig is voor aanraking en affectie, kan hij gemakkelijk en effectief getraind worden met positieve versterking. Hondentraining voor West Highland White Terriers moet vriendelijk, kalm en consequent zijn.

West Highland White Terrier Verzorging

De West Highland White Terrier is een levenslange vriend en vereist gematigde zorg. Verzorging van deze ras begint met trimmen, dat wil zeggen, het bijhouden van de kam tijdens het baden en te knippen indien nodig. Daarnaast moet je ook de oren inspecteren en wekelijks checken voor zaken zoals teken en vlooien. Ook een goede mondverzorging is belangrijk — poets de tanden van de West Highland White Terrier regelmatig. Regelmatig verzorgen en kammen van het vacht, versterkt niet alleen de band met het huisdier maar voorkomt ook dat de hond geïrriteerde, schilferige huid en jeuk vertoont als gevolg van verwaarlozing.

West Highland white terrier Rasgeschiedenis

De West Highland White Terrier is een klein ras uit Schotland dat in de 18e eeuw is ontwikkeld en is gebaseerd op verschillende andere terriërs uit de regio. De zogenaamde Cairn Terrier was de meest invloedrijke terwijl ook Skye Terriers en Dandie Dinmont Terriers werden gebruikt. De West Highland White Terrier werd voornamelijk gebruikt om fazanten en konijnen te verjagen aangezien zijn witte vacht makkelijker was te zien in de heuvels van Schotland. Het was ook een populair ras onder hooggeplaatste leden van de Engelse koningsfamilie, wat ervoor zorgde dat het vrij snel verspreide buiten Schotland.

West Highland witte terrier Gezondheid

De West Highland White Terrier is een populaire terriërras waarvan de gezondheid sterk gewaardeerd wordt. Hij heeft een stevige gestalte en een goed ontwikkeld skelet, waardoor hij goed tegen inspanning kan. Hij heeft ook een goed ontwikkelde weerstand en is niet onderhevig aan veel veelvoorkomende ziekten en aandoeningen. Een goede verzorging en een gevarieerde, gezonde voeding kunnen ervoor zorgen dat de West Highland White Terrier een gezonde levensstijl heeft. Daarnaast wordt regelmatige beweging geadviseerd om de spieren naar behoren te ondersteunen en te ontwikkelen.

West Highland wit terrier Ras Samenvatting

Heb je al ooit overwogen een West Highland White Terrier te nemen? Deze kleine, moedige ras is een ideale gezelschapshond voor een breed scala aan gezinsgroottes en leefstijlen.

De West Highland White Terrier, ook bekend als de Westie, is een geweldige gezinshond voor families met kinderen. Net als bij alle rassen, is een rustig, duidelijk leiderschap essentieel, maar de Westie kan zich gemakkelijk aanpassen aan een liefdevol huishouden. Ze zijn vrolijk van aard, intelligent en speels, waardoor ze geen problemen geven met het opvoeden van andere honden of katten.

Westies behouden hun jeugdige energie vrij lange tijd, waardoor ze pas echt actief worden vanaf het derde levensjaar. Bovendien houden ze van zachtaardig spel en een goede wandeling is de ultieme manier om deze energie kwijt te raken. Maar wees gewaarschuwd – ze zijn vrij onafhankelijk van aard, dus je moet een beetje geduldig zijn als je deze kleine dieren traint.

Kortom, de West Highland White Terrier is een bruisende, avontuurlijke gezinshond die goed omgaat met kinderen en perfect past bij kleine tot middelgrote gezinnen. Dus als je op zoek bent naar een lief, trouw en geduldig gezinslid, is de Westie de perfecte pup voor jou!