Chinese naakthonden zijn intelligente, gehoorzame honden met een moedig persoonlijkheid die een interessante mengeling van intellectuele vermogens en fysieke fitheid combineren. Wat kun je verwachten van een Chinese Naakthond? Hier is een overzicht van de kenmerken van de Chinese Naakthond:

– Gemiddeld gewicht:Ontwikkelingsgewicht varieert tussen 6 en 12 kg
– Gemiddelde hoogte aan de schofthoogte: Ontwikkelingsgeschatte is tussen 18 en 22cm
– Gemiddelde leeftijd: 10 – 12 jaar

Chinese Naakthonden verdienen hun naam door hun korte, gelaagde haar dat hun huid laat zien. De honden vertonen een breed scala aan kleuren, variërend van roomwit, beige en geel, tot zwart, bruin en grijs.

Ben je op zoek naar een trouwe compagnon en een gezinsvriend met aanwezige energie? Met de Chinees Naakthond weet je zeker dat je een uitstekende keuze hebt. Dus waar wacht je op? Ontdek wat deze slimme, fysiek en geestelijk geprepareerde hondjes te bieden hebben.

Chinees Naakthond Uiterlijk

De Chinese naakthond of Chinese Qing Mu hond, is een klein, intelligent ras dat bekend staat om zijn lange, kaal gewicht. Het vertonen een ronde, ovaalvormige kop met een rechte snavel en grote, expressieve blinkende ogen. De hals is kort. De schouders zijn breed en sluiten aan op de voorpoten. Lichaam en rug zijn krachtig en gespierd. De staart is kort maar dik. De Chinese naakthond heeft een gladde, dunne huid. Deze eigenschappen samen met de sleutel zorgen voor de unieke ‘staande oren’. De meeste honden van het ras hebben geen haar over hun hele lichaam. Het kleurenpatroon varieert, maar de meeste Chinese naakthonden zijn zwart of bruin.

Chinees naakthond koatmuundi

De Chinees Naakthond Kortmuundi is een intellectuele hond met een sterk karakter die als gezelschaps- en waakhond gebruikt wordt. Haar naam verwijst naar een typisch fysieke eigenschap, namelijk haar korte muil. Ze zijn klein en middelgroot, met een massieve, kompakte bouw, een rond hoofd, een mooi ronde rug en rechte poten. Haar uitdrukking is waakzaam maar zacht. De Chinees Naakthond Kortmuund is sociaal, actief, attent, grappig, energiek en stevig. De honden zijn zeer eigenwijs en je moet geduldig zijn en consequent zijn in je training. Met de juiste controle en opvoeding kan de Chinese Kortmuundi een zeer cuddelige medegezel zijn.

Chinese naakthond Temperament

De Chinese naakthondessa is bekend om haar vriendelijkheid en loyaliteit. Deze honden zijn erg gevoelig voor hun omgeving, waardoor ze goed op sociaal gedrag reageren. Gezelschap en onverdeelde toewijding aan hun eigenaar is erg belangrijk voor deze honden. De naakthonden zijn vriendelijk jegens andere dieren, met inbegrip van kinderen. De meeste zijn ook waakzaam en alert. Ze zijn een veelzijdige, intelligente ras die gemakkelijk aanleert en van het oefenen geniet. Chinese naakthonden reageren het beste op een positief bekrachtigingssysteem, waarbij gewenst gedrag wordt geëerd met voedsel en liefde. Met een consistente, empathische opleiding zal de Chinese naakthond een levenslange trouwe partner zijn.

Hondentraining voor Chinese naakthonden

Hondentraining voor Chinese naakthonden is belangrijk. Ze zijn intelligent, energiek en gevoelig. Het is aan te raden alle basiscommando’s te leren, zoals zitten, blijven, komen en vrijheid. Verder zijn door het speciale temperament, het verstandig om een baasje te worden in plaats van een bediende. Ook moet je niet vergeten voldoende lichaamsbeweging te geven en consistente, consequente training om hen te helpen hen de kunst van het gehoorzamen te leren. Socialisatie is ook sterk aangeleerd, omdat ze vaak bang zijn voor mensen en andere dieren. Hondentraining is een zeer plezierige ervaring voor Chinese naakthonden wanneer u bereid bent om aandacht te geven aan hun speciale behoeften.

Chinese naakthond Verzorging

De Chinese naakthond is een middelgrote hond met een sterk en aantrekkelijk, haarloos lichaam. Ze hebben veel liefde en aandacht nodig om gezond te blijven. De verzorging van de Chinese naakthond is eenvoudig. Hoewel ze geen haar of vacht hebben, hebben ze een regelmatige verzorging nodig. Ze hebben een regelmatige schoonmaak nodig om de vacht en huid gezond te houden en een bad wekelijks helpt om voedingsstoffen in de huid aan te trekken en zal afvalstoffen verwijderen. De hond moet ook worden gereinigd met een speciale Chinese naakthond verzorgingsgertegels en warm water en vervolgens worden afgedroogd met een zachte handdoek. Daarnaast hebben ze het hele jaar door veel oog en oormensen nodig om belangrijke delen van hun lichaam in de gaten te houden.

Chinese naakthond geschiedenis

De Chinese Naakthond, ook wel Chinees Naakthond genoemd, is de oudste bekende hondenras en dateert terug tot de Han-dynastie in China, ongeveer 200 voor Christus. De Chinees Naakthond is één van de twee naakthonden, samen met de Peruaanse naakthond. Hoewel de naakthonden voorheen gebruikt werden als jachthonden, werd de Chinese Naakthond algauw een huishond van de extravesge bopen. De Chinees Naakthond is ook geïdentificeerd als herderhond binnen het stokdiervolk, zoals blijkt uit steentekeningen van 4.500 jaar oud. De moderne Chinese Naakthonden blijven nog steeds helemaal naakt, wat resulteert in een prachtige, soepele en volledig kale huid waar trots op mogen zijn.

Chinees naakt hond Gezondheid

De Chinese naakthond is een van de oudst bekende hondenrassen. Deze lieve en vriendelijke hond heeft een uitzonderlijk lange en goed gevulde vacht, die zorgt voor een uitstekende bescherming tegen temperaturen en koud weer. Daarmee geeft de Chinese naakthond zijn eigenaar veel gezonde voordelen. Hij heeft een sterk, maar flexibel lichaam en een buitengewoon taaiheid die hij dankt aan zijn specifieke lichaamsbouw en voeding. De Chinese naakthond is sterk en duurzaam, maar helaas ook vatbaar voor typische gezondheidsproblemen zoals hypothyreoïdie en allergieën. Het is daarom erg belangrijk dat eigenaars hun Chinese naakthond goed laten onderzoeken en het juiste voedingsprogramma volgen om hun hond gezond en fit te houden.

Chinese naakthond breed samenvatting

Wil je een trouwe maat die altijd voor je zal zijn, niet te groot is maar evengoed met je meerijdt op jouw avonturen? Dan is een Chinese naakthond de juiste huisdierkeuze voor jou!

Chinese naakthonden worden steeds populairder onder liefhebbers. Deze sympathieke, middelgrote hond is een gezinsvriend die perfect geschikt is voor platteland en stad. Ze zijn intelligent en aanhankelijk, en hun specialiteit is het vervoeren van bedrijf naar hun eigenaars.

Ze hebben weinig verzorging nodig, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die geen tijd hebben om een lange verzorgingsroutine te volgen. Ze hebben ook een stabiele gezondheid en zijn niet geneigd tot allergieën. Met hun grote gevoeligheid en intuïtie zijn ze geweldige begeleiders en goede waakhonden.

Ze worden gezien als perfecte huisgenoten voor degenen die op zoek zijn naar een loyale, maar onafhankelijke viervoeter die een leuke metgezel is. Chinese naakthonden zijn rustig en energiek tegelijk, wat betekent dat ze een perfect balance hebben tussen avontuur en relaxen. Bent u opzoek naar een vriend voor het leven? Overweeg dan de Chinese naakthond (Chinese Crested).