De Alaskan Malamute is een woest uitziende en krachtige hond die vaak wordt gezien door het trekken van sleeën in het noorden. Als je op zoek bent naar een levenslang vriendje, zou de Alaska Malamute je de perfecte optie kunnen geven. Wat zijn de kenmerken van deze gedistingeerde viervoeter?

Alaska Malamute gemiddelde gewicht is meestal rond de 36 kg (80 lbs). De gemiddelde hoogte aan de schoft is 61 cm (24 inches), maar kan tot 83 cm of meer (32 inches). De gemiddelde levensverwachting van deze ras is 10-14 jaar.

Alaska Malamute hebben een sterke instinct voor jagen en zijn meesters van de ontsnapping. Ze kunnen buitengewoon hartstochtelijk zijn over alles wat ze doen. Ze hebben ook een grote hoeveelheid stimulatie nodig om fit, gezond en gelukkig te blijven.

Als je op zoek bent naar een intelligente en vergelijkbare viervoeter, maar geen tijd of informatie hebt om de juiste training voor te bereiden, zou de Alaska Malamute misschien niet voor jou geschikt zijn. Deze moeten worden getraind en leren om hun kracht en energie voor positieve doeleinden te gebruiken.

Als je je realiseert dat de Alaska Malamute de juiste vriend voor jou kan zijn, vergeet dan niet dat je een verantwoordelijke baas moet zijn. Ook moet je voorbereid zijn op een levenslange verbintenis. Ben je klaar? Welkom in het leven met een Alaskan Malamut!

Alaska malamute Uiterlijk

De Alaskamalamute is een prachtig, krachtig ras dat uitstekend geschikt is als u een trouwe bondgenoot in het wild zoekt. De hond heeft een robuuste uitstraling met brede, platte schouders en een zware lijf. Zijn staart is meestal in een zwaai gedragen. Het lichaam is stevig en lang, bedekt met dikke, zijdeachtige wol. De benen zijn robuust en dik; de voeten zijn breed, kort, dik en katachtig. De Alaskamalamute heeft een van nature sterke staart die meestal over de rug gedragen wordt. Het meest opvallende kenmerk van deze hond is de dikke vacht met twee lagen in verschillende kleuren. Deze kleuren variëren van rijk blondgoud tot staal zwart. De vacht heeft een particuliere franje van lange haren langs de oren, staart en poten.

Alaska Malamute jas

Alaska Malamutes zijn zeer sterk, zelfverzekerde dieren die heel goed in staat zijn om een ​​trainer te volgen in verschillende gelegenheden. Ze zijn gevoelig voor aandacht en liefde, dus goede training is erg belangrijk. Ze zijn loyale honden die lange wandelingen en uitdagende activiteiten buiten kunnen verdragen. Als je een Alaskamalamute overweegt, is het het beste om een ​​ervarene hondentrainer te raadplegen. Hoewel Alaskamalamutes makkelijk met andere huisdieren en mensen omgaan, zullen ze met geweld worden verdedigd als dat nodig is. Het is essentieel om eigenaars te laten leren hoe ze hun honden kunnen trainen om te voorkomen dat vervelende situaties ontstaan. Tweemaal per jaar moeten Alaskamalamutes worden geborsteld en gekamd, vooral tijdens het voorjaar. Bedenk dat met de juiste training, verzorging en liefde Alaskamalamutes geweldige huisdieren en de beste vrienden van je huishouden kunnen worden.

Alaska Malamute Temperament

Alaska Malamute’s zijn gezellige en affectieve honden die gek zijn om met hun menselijke gezinsleden op avontuur te gaan. Ze zijn vriendelijk, intelligent en behulpzaam. Hoewel ze misschien niet zo onderdanig zijn als sommige andere hondenrassen zijn ze ongelooflijk trouw en zullen ze altijd proberen hun eigenaar te behagen. Ze zijn zeer sterk, uithoudingsvermogen en gedisciplineerd en daardoor uitstekend geschikt als een huishoudelijke zoogdier. Ze houden van avontuur en zijn vaak energiek en speels. Ze kunnen ook rusteloos zijn als ze niet genoeg activiteit krijgen. Bestuur hen met consistente en liefdevolle discipline en ze zullen je altijd met liefde belonen.

Hondentraining voor Alaskamalamute

De Alaskan Malamute is een robuuste en energieke hond met een sterke band met zijn baasje. Hondentraining voor deze fok raakt verschillende aspecten van gedrag en vergt voorzichtigheid en aandacht. Om de beste resultaten te behalen moet de eigenaar een consistente, geduldige en liefdevolle aanpak gebruiken. De training moet gericht zijn op leren, gehoorzaamheid en sociaal gedrag. Het is belangrijk om afstandelijkheid, prikkels, ongewenste acties en reactiviteit bij deze intelligente hond te begrijpen en de juiste appelative strategieën te gebruiken. Beloning op basis van positieve versterking is een effectief hulpmiddel om de Alaskan Malamute te leren wat je van hem verwacht.

Alaska malamute Grooming

Alaska Malamutes hebben een lange, dikke, waterafstotende jas die periodiek geborsteld en gekamd moet worden. Als hun jas twee maanden niet geborsteld is, kan de haarkluwen dieper in de onderlaag doordringen, wat een rampzalig effect kan hebben. Als de Malamute om de paar dagen met een pin of kam geborsteld en gekamd wordt, houdt dit de haarkluwen op afstand; bovendien brengt dit tijd met de hond door! Droog borstelen voordat de hond wordt gewassen helpt de huid te exfoliëren. Eens per jaar moet de Malamute worden geschoren om er zijn zomerjas onder te bereiken. Bepaalde lokken hebben een nette afwerking nodig om er mooi uit te zien.

Alaska Malamute Ras Geschiedenis

De Alaskan Malamute is een arctische spitshond met een lange en interessante verleden.Het ras stamt af van de eerste honden die door de aboriginal inwoners van Alaska mee werden genomen tijdens hun migratie langs de Northwest Coast ruim 10 000 jaar geleden. De samen met indianensteden gevormde yedoma cultuur gebruikte de Alaskan Malamute als sledehond voorzien van belangrijke taken zoals het transporteren van bezittingen of het jagen. De Alaskan Malamute werd vervolgens meegenomen naar Canada en verder verspreid in het Scandinavische Hoogland. Uiteindelijk werd het ras populair door meerdere beroemde ontdekkingen zoals Admiral Peary’s North Pole expedition van 1908.

Alaska Malamute Gezondheid

Als eigenaar van een Alaskamalamute is het belangrijk om te weten hoe je de gezondheid van je hond kunt bewaken. De meeste Alaskamalamuten zijn gezonde, uitstekend gebouwde honden met stevige botten en goede spieren. Hoewel ze geen veel voorkomende gezondheidsproblemen hebben, doen ze soms minder goed op onverteerbare ingrediënten in commerciële hondenvoeding. De Alaskamalamute kan bijvoorbeeld last hebben van een voedselallergie of een overgevoeligheid voor bepaalde voeding. Het is dus belangrijk om dit in de gaten te houden, omdat dit aandoeningen kan veroorzaken zoals veelvuldig jeuken, verhoogde kans op infecties, haaruitval en anderen. Verder kan je het best als eigenaar regelmatige oog- en ooronderzoeken laten uitvoeren en zorgen dat de vacht van je hond goed wordt geborsteld en gekamd.

Samenvatting van het ras Alaska malamute

Heb je ooit gedacht aan het hebben van een trouwe viervoeter? De Alaska Malamute is de perfecte keuze wanneer het gaat om intelligente, maar toegewijde dieren. Maar is deze rassen perfect voor jou?

Deze robuuste en energieke honden hebben grote behoeftes aan beweging, mentaal en fysieke stimulatie. Ze zijn geweldig voor actieve volwassenen die een sterke relatie willen bouwen met hun hond door middel van trainen en socialisatie. Dit ras behoudt zijn jagende instincten, dus als defecte jager kan je dit ras kiezen als je er rekening mee houdt dat passend gedrag vereist is.

De Alaska Malamute is ook een geweldige hond voor mensen die de gezelschapsdier mogelijkheid van een hond willen, zoals een gezin met kinderen of als gezelschap voor anderen die zelf geen hond kunnen bezitten. Deze honden hebben een groot acclimatiseringsvermogen maar hebben veel warmte en toewijding nodig, waardoor ze een perfecte gezinshond zijn.

Met één Alaska Malamute in je leven, zal je nooit meer eenzaam zijn. Deze loyale viervoeters zijn er altijd, en hun vrolijke, opgewekte persoonlijkheid maakt elke dag anders. Of je op zoek bent naar een actieve hond of gewoon naar een trouwe metgezel, de Alaska Malamute kan je alleen maar worden benijd als je lid van je familie.